DAČIĆ: Vučić i ja se borimo za Kosovo nismo izdajnici

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vicepremijer i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da su mu i pojedini albanski predstavnici govorili da je podela najbolje rešenje za Kosovo i Metohiju.

 

“Ja i dalje, na primer, tvrdim da bi Albanci, kada bismo seli da razgovaramo sa njima bez njihovih mentora, pristali na podelu Kosova, jer je to i za njih dobro rešenje. Pa meni su to otvoreno govorili i pojedini albanski lideri”, objasnio je Dačić.

 

On kaže da su mu govorili da je ideja o podeli Kosova i za njih prihvatljiva i najbolje rešenje.

“Moram da priznam da je predsednik Vučić poneo dosta tereta kada je reč o traženju rešenja za Kosovo na svojim leđima. Znate, nije nimalo lako pričati i ubeđivati dobar deo međunarodne zajednice da greši i da revidira stavove. Mnogi sa Zapada su isključivi i ne žele ništa da prihvate osim ispunjenja svih zahteva Albanaca. To ne može. Srbima ništa, a Albancima sve. Kakvi su onda to pregovori? To su ultimatumi”, kritikovao je on.

 

Dačić je kazao da zna da mnogi misle da Vučić i on idu na Zapad i na razgovore sa međunarodnim državnicima i zvaničnicima kao na veselje.

Advertisements

 

“A u stvari je mnogo gore. Zar zaista neko može da pomisli da nam Zapad nudi kolače i med? Nisu to nimalo lake stvari”, preneo je on.

Dačić je kazao da je dosta puta govorio predsedniku Vučiću da uvedemo reciprocitet – kako oni nama, tako i mi njima.

“Ali on je taj koji dosta puta spusti loptu. Što se u mnogim slučajevima pokazalo kao ispravno. Ipak, ja ne mogu da dozvolim da nas ponižava Priština i mnogi sa Zapada”, rekao je on.

 

Upitan da li je zaista pretio Britaniji odgovorio je da je Srbija mala zemlja i da nikome ne preti.

 

“Ja sam samo rekao da bi bilo dobro da se London, ali i mnogi drugi prisete prijateljstva sa Srbijom. Ne mislite valjda da možemo blagonaklono da gledamo na poteze pojedinih država koji direktno idu ka otimanju naše teritorije?”, istakao je Dačić.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Epa

Advertisements

error: