TAJNI SNIMAK: Turčin šef urla i psuje srpske radnice u Smederevu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

SMEDEREVO – Nakon što je Kurir pisao o radnicima u turskoj fabrici “Kajzen” u Smederevu koji svakodnevno prolaze kroz torturu, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz istoimene fabrike.

 

Snimak je osvanuo na Tviter profilu “Pokret tvrđava”, a u okviru snimka objavljen je i tekst u kojem tvrde da navodno šef za kontrolu proizvoda svakodnevno okuplja radnike, vređa ih i viče na njih.

Oni traže da se ovakva tortura zaustavi, napisavši da “Srbija nije kolonija”.

 

Podsetimo, radnici u turskoj fabrici “Kajzen” u Smederevu svakoga dana proživljavaju pravi stres na poslu, na 300 radnica je jedan WC, na pauzi jedu pored klozetske šolje, u celoj hali rade samo četiri klima-uređaja, a ako radnik pogređi u šivenju, bacaju im hranu da ne bi mogli na pauzu.

 

Ove strašne podatke za Kurir je nedavno izneo Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, rekavši da je plata radnika jedva 25.000 dinara, a da se prekovremeno retko plaća.

Advertisements

“Mi smo zaposlenima u “Kajzenu” pružili pomoć s obzirom na to da imaju zabranu da oforme sindikat. Tretiraju ih kao da nisu ljudi! Muškaraci, kojih ima oko 50, imaju jedan WC u svlačionici, koja je i jedino mesto gde im je dozvoljeno da jedu”, navodi Veselinović.

Kurir je tada pokušao da stupi u kontakt s menadžmentom fabrike, međutim sekretarica je uporno ponavljala kako niko od nadležnih nema vremena, a kad smo zatražili mejl adresu da pošaljemo pitanja, odbila je da nam je da.

 

IZVOR: Kurir

Advertisements

error: