BEOGRAD: Ubijen član organizacije “Srbska čast”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ognjen Žanić (26), koji je sinoć ubijen ispred svoje zgrade na Čukaričkoj padini, osim Radove navijačke grupe, bio je član i organizacije “Srbska čast”.

 

Na Instagram profilu Bojana Stojkovića, osnivača i predsednika pomenute grupe, nalaze se i Žanićeve fotografije. Na njima je ubijeni mladić okružen drugim kolegama iz “Časti” i nosi majicu sa njihovim amblemom.

 

Pripadnici ove grupe dospeli su u žižu javnosti u januaru, kada su iz Bosne i Hercegovine stigle optužbe da se u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu obučavaju pripadnici ove organizacije, zbog formiranja paravojne formacije u Republici Srpskoj.

 

Oni su sve te navode tada porekli i isticali “da su patriote i pravoslavci koji pokušavaju da pomognu svom narodu, da nisu politički orijentisani i da ih niko ne finansira”.

 

Kako komšije tvrde, Ognjen je bio divan mladić i poticao je iz dobre porodice. Dodaju da se u kraju priča da ga je ubio neko od suseda.

Advertisements

 

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, nema indicija da je ubistvo Žanića posledica sukoba navijačkih klanova.

Podsetimo, na ubijenog navijača ispaljena su tri hica i pogođen je u stomak, a uprkos naporima lekara preminuo je noćas od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja. Na njega je oko 21.30 ispred zgrade u Radničkoj 54 pucao nepoznati muškarac, koji je u bekstvu, a za kog se pretpostavlja da bi mogao biti pripadnik suparničke navijačke grupe.

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: