UNIŠTAVANJE! Naprednjaci posekli drveće po Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zelena polja u prestonici nestaju pod temeljima mnogobrojnih zgrada, lokala i firmi. Grad ekološki i estetski slabi, a nama se “mažu oči”. Dokle?

 

Tužno, šokantno, građani u neverici – tako poslednjih dana zvuče vesti o tome da je u Beogradu navodno na delu nelegalna seča drveća.

 

 

Zvuk seče stabala danima odzvanja prestonicom, ne šumom Beograda, već naseljenim mestima. Poslednja seča drveća u nizu seča desila se na Petlovom brdu, i to uprkos protestima meštana.

 

Naime, iako je protest bio u toku, radnici su sa bagerima u ranim jutarnjim časovima, u pratnji policije ušli u park Borići, i potpuno ogradili deo ove šumice počevši da seku nešto više od 260 stabala kako bi se na tom delu gradila petlja Petlovo brdo u okviru Obilaznice oko Beograda.

Advertisements

Iako su se neki sugrađani vezivali lancima za drveće, to nije sprečilo nadležne da “odrade” posao do kraja.

 

Prvobitno je bila predviđena seča nekoliko hiljada stabala, ali je pre nekoliko godina postignut kompromis po kojem će biti sačuvano 87 odsto drveća.

 

Pre toga, posečeno je oko pet stabala koja su se nalazila u bašti čuvene kafane “Crveni petao”. Iako su forumaši dramatičnim tvitovima optužili čelnike prestonice da bez milosti uništavaju biljke, poredeći ovu seču sa onom od pre pet godina, kada je bivša gradska vlast uništila 423 platana, što je javnost tada proglasila “ekocidom”, “drveće je “palo”.

 

IZVOR: Espreso.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: