DA JE ŽIVA Tijana Jurić bi danas slavila maturu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Tijana Jurić bi juče proslavila maturu sa vršnjacima iz odeljenje IV/a subotičke Muzičke škole da je nije u leto 2014. ubio monstrum Dragan Đurić.

 

Tijana je kobnog leta upisala srednju muzičku školu, gde je žeela da uči etno-pevanje. Tokom raspusta je ubijena i nikada nije sela u školsku klupu, ali su njeni drugari i nesuđena razredna Nina Milosavljević uvek čuvali posebno mesto Tijani u razredu i svojim srcima.

“Srećna sam što vas vidim danas tako lepe, ali nam Tijana nedostaje i zauvek će nam nedostajati. Znam da ste svim srcem uvek bili sa Tijanom i Zato ćemo posetiti njen grob i poneti joj njen balon, njenu ružu i malenu kesicu sa poklonom za maturu”, rekla je kroz suze profesorka Nina Milosavljević.

 

Učenici su u prvom redu klupa ostavili jednu praznu stolicu a na stolu stavili papir na kome piše Tijana. Pored imena nesrećne devojke latice i pokloni za nesuđenu maturantkinju.

Advertisements

 

“Tijanu sam upoznala u periodu kada smo upisivali srednju školu, zajedno smo se pripremale za upis i molile se da sve bude u redu. Tijana je svirala violončelo, ali je upisala i tradicionalno pevanje kao i ja. Iako nije tu, ja sam zaista uvek osećala njeno prisustvo. Teško nam je svima, ali ona je bila tu sa nama i nikada neće otići od nas. Kao što me pesam prati kroz život, tako će i Tijana biti uz mene. Znam da ćemo zauvek ostati zajedno”, rekla je maturantkinja i njena drugarica iz odeljenja Violeta Radić.

 

Poslednjem času Tijaninog odeljenja prisustvovali su njen otac Igor, majka Mirjana i sestra Saška, koja je sestrinim drugarima napravila i tortu. Razredna im je zahvalila što su došli da isprate Tijaninu generaciju, a koliko je sve bilo bolno govore i njihove suze u tišini i pogled ka praznom mestu gde je trebalo da sedi Tijana.

 

IZVOR: Kurir / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: