BIĆE PENZIJA!? VUČIĆ: Sutra se Ana vanredno obraća naciji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa predsedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

 

Posle sastanka u Vili Bokeljka, dvojica zvaničnika su se obratili medijima.

– Srećan sam što sam ovde, sreo sam danas premijerku Brnabić i ministarku Joksimović. Vučić i ja smo se susreli na samitu u Sofiji, i pozdravljam njegove rezultate. Samit jhe rezultat nove stratefije EU prema Zapadnom Balklanu, i u junu ćemo imati veoma važan sastanak, rekao je Mekaliste.

 

– Samit u Sofiji se nije bavio proširenjem nego konkretnim projektima. Uloga Srbije u regionu, pogotovu u okviru BErlisnkog procesa je značajna. Verujem da će političari u Beogradu se aktivno zalagati za EU. Srpska privreda dobro stoji, i to je uspeh odgovorne vlade. Sada mora biti osnažena vladavina prava, da bi zemlja bila postala privlačnije za strane investitore. 2018. godina će biti ključna. Srbija će iskoristiti ovaj novi zamah, i potreban je napor da bi se sprovele reforme u oblasti vladaine prava i ljudskih prava. Srbja napreduje, nastavak pregovora je i dalje u rukama Srbije, želimo da vidomo vladavinu prava i napredak u odnosima sa Kosovom, rekao je Dejvid Mekalister.

Advertisements

 

On je rekao da Evrospki parlament ne odlučuje o otvaranju poglavlja, a da se nada da će Srbija biti nagrađena za napredak.

 

– Verujem u Srbiju i sposobnosti predsednika Vučića, rekao je Mekalister.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se zahvaljuje Mekalisteru, i da je tačno da mnogo toga moramo da uradimo u pogledu vladavine prava.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra predstaviti novo rešenje za penzije, kojim će svi penzineri i oni sa visokim i niskim primanjima, biti zadovoljni.

 

“Rešili smo pitanje penzija na najbolji mogući način”, rekao je Vučić posle sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, ali nije otkrio detalje.

 

On je poručio penzinerima da “dobro slušaju” sutra njegovo i obraćanje premijerke Ane Branabić, jer će svi videti kako se težak rad i trud isplatio.

Vučić je kazao da je u prvom kvartalu ove godine Srbija četvrta zamelja u Evropi po ostvarenom privrednom rastu od 4,5 odsto.

 

TANJUG

Advertisements

error: