RUSI TVRDE: Bitcoin su napravile američke službe CIA i NSA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pojedini izvori tvrde da su digitalne valute zapravo proizvod NSA ili CIA.

 

Prema ruskim izvorima i Natalije Kasperskaje, suosnivača Kaspersky Lab-a i predsednika InfoWatch-a, bitcoin su stvorile američke obaveštajne agencije.

Rast vrednosti Bitcoina je iznenadio mnoge, ali dugoročna nestabilnost vrednosti ove kriptovalute i veza sa obaveštajno špijunskim agencijama, ostavlja mnogobrojne investitore u velikom strahu.

 

Pojedini izvori tvrde da su digitalne valute zapravo proizvod NSA ili CIA.

Advertisements

 

Više relevatnih praktičara je ukazalo na detalj da je poslednji javni komentar Nakamota usledio nedugo nakon što je tvorac kriptovaluta Gavin Anderson bio na razgovoru u CIA sedištu 2011. godine.

Bitcoin je zapravo “drugi” dolar tj. njegovo virtuelno izdanje. Njegov tvorac koji se krije pod imenom Satoši Nakamoto je zapravo razvojni programer u američkom sistemu za razvoj enkripcije. Posebno je istakuta činjenica da mobilni telefoni mogu da špijuniraju vlasnike opreme.

 

Bitcoin je trenutno najvrednija kriptovaluta, napravljena od strane nekoliko pojedinaca ili osobe koja se predstavlja kao Nakamoto. Prvi put se pojavila 3. januara 2009. godine. Trenutna vrednost BTC iznosi 11.744 dolara.

 

IZVOR: Telegraf / FOTO: AP

Advertisements

error: