Biznismen u bunkerima čuva MILIJARDE DOLARA U BITKOINIMA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Argentinski biznismen Vences Kasares, putem svoje startap firme “Ksapo”, u posebnim “bunkerima”, računajući i jedan vojni u Švajcarskoj, čuva desetak milijardi dolara u bitkoinima, koji pripadaju klijenatima sa svih strana sveta. Iza teških vrata i betonskih tunela skrivaju se kompjuterski serveri u kojima se nalazi “ključ” velikog digitalnog bogatstva.

 

Kaseres je uverio milijardere i milionere iz Silicijumske doline da je bitkoin valuta budućnosti koja im je potrebna, a da je najbolji čovjek za njeno čuvanje – upravo on. Nije moguće precizno odrediti pravu vrednost pohranjenih bitkoina, s obzirom na to da cena te kriptovalute varira.

Advertisements

 

Stručnjaci navode da se u rukama milijardera i milionera nalazi sedam odsto svetskog tržišta bitkoina. To je izuzetan podatak za Kaseresovu kompaniju, osnovanu pre samo četiri godine, jer ona, prema tim procenama, ima više depozita od čak 98 odsto (od 5.670) banaka u SAD.

 

Kaseresovu kompaniju nadgleda finansijski servis “Standards asosijejšn”, koja proverava članove kako bi saznala odgovaraju li njihovim strogim pravilima protiv pranja novca. Na listi onih koji su klijenti ili podržavaju Kaseresove “bitkoin bunkere” nalazi se i “Linkedin”, na čelu sa Ridom Hofmanom, te bivši Volstrit trgovac Majk Novogracki, koji trenutno radi na osnivanju svoje trgovačke banke kriptovaluta. Finansijski stručnjaci procenjuju da kriptovalute trenutno vrede 707 milijardi dolara.

 

IZVOR: Blic.rs

Advertisements

error: