Ginisov rekorder odlazi iz VOJSKE SRBIJE zbog Vulina i bede!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Desetar Vojske Srbije (VS) Srđan Ristić, koji je Ginisov rekorder po broju urađenih sklekova i nagradjeni najbolji vojnik VS, napustiće vojsku zbog lošeg materijalnog stanja, ali i zbog toga što se u toj organizaciji nedovoljno poštuju dokazane vrednosti, saopštio je danas Vojni sindikat Srbije (VSS).

 

„Ovo je na žalost, primer sveopšteg stanja u VS, na koje dugo vremena upozoravamo. Loš materijalni status, organizacioni nedostaci, nevrednovanje dokazanih vrednosti pripadnika VS i niz negativnih postupanja vodećih ljudi u Generalštabu VS, imaju za posledicu da nas je u poslednje dve godine napustilo 3.000 naših kolega“, navodi se u saopštenju.

 

Sindikat je podsetio da je desetar Ristić za sat vremena uradio 2.370 sklekova i „tako ušao u istoriju“.

Advertisements

 

„U svakoj vojsci na svetu, bili bi ponosni na tu činjenicu i potrudili bi se da takav čovek dobije adekvatno rešenje za svoj problem – a u konkretnom slučaju da postane podoficir i pripadnik ‘Kobri’. Ristiću je to i obećano pre godinu i po dana. Nikada nije ispunjeno“, dodaje se.

 

Vojni sindikat je dodao da država i vojske ne smeju da dozvoljavaju luksuz da ih napuštaju pošteni i čestiti vojnici kao što je Ristić , ne samo zbog prestiža već i zbog činjenice da takvi kadrovi predstavljaju nešto najvrednije u svakom odbrambenom sistemu.

 

BEOGRADSKI GLAS

Advertisements

error: