LAZANSKI: Kosovo smo sami izdali niko ga nije oteo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekoliko generala iz samog vrha tadašnjeg Generalštaba izdalo je Kosovo. Oni su tokom bombardovanja 1999. godine u dogovoru s NATO bezočno podvalili predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću da Alijansa samo što nije krenula u kopneni napad na SRJ.

 

Prema njihovoj lažnoj proceni, NATO bi začas pregazio celu državu, zbog čega je Sloba, suočen sa potencijalnom katastrofom, prihvatio Kumanovski sporazum i tako faktički predao Kosovo u ruke Albancima.

 

Ove šokantne tvrdnje, koje bacaju sasvim novo svetlo na sve što se događalo uoči i tokom bombardovanja, izneo je vojni analitičar Miroslav Lazanski. Njegove reči i te kako imaju težinu s obzirom na to da on važi za jednog od najboljih poznavalaca svega što se dešavalo i dešava u Vojsci i oko nje.

Advertisements

 

– Plan o kopnenom napadu su forsirali Englezi, ali su mu se odupirali generali u Pentagonu jer su znali da je to problematično. U momentu zaključivanja Kumanovskog sporazuma efektive NATO na terenu nisu bile dovoljne za bilo kakvu vrstu kopnene intervencije, posebno što smo mi sve te prostore gde bi oni mogli kopneno da prođu prethodno minirali – objasnio je Lazanski i dodao da je mit čak i mnogo puta prepričavana tvrdnja da su Ahtisari i Černomirdin upozoravali Miloševića da će NATO bombama sravniti SRJ da bude ravna kao tepsija.

 

REPUBLIKA.RS

Advertisements

error: