SRBIJA DANAS: Pisac Vulin potpisivao autograme

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Za sve one koji pomno ne prate književnu karijeru Aleksandra Vulina (a takvih je u ovoj zemlji 98%) jučerašnja vest da je ministar vojni u Sankt Peterburgu predstavio rusko izdanje SVOJE KNJIGE „Lepota“ bila je pravi mali šok!

 

No, to je samo reakcija svih onih koji ne znaju koliko raskošnih talenata ima Aleksandar Vulin.

Eto, do juče većina Srbije nije znala da on nešto piše. Kao ni što do skora nije znala ni da ima tetku u Kanadi. Šta je sledeće? Možda saznamo da je nekada bio i uspešan centarfor, pa ga Mladen Krstajić (inače veliki Vučićev fan) pozove da krene sa reprezentacijom u Rusiju na Svetsko prvenstvo?

 

Ipak, tajanstveni Aleksandar Vulin je do sada objavio (koliko je nama poznato) 3 knjige. Pored već pomenute „Lepote“, tu su „Opadanje“ i „Mrak“.

Advertisements

 

Pored toga što sve tri imaju vrlo krate, dakle jezgrovite naslove, sve tri se bave opštim temama. Ljubav, borba dobra i zla, a često su u priči i različite vojske, što srednjovekovne, što savremene. Možda otud i Aleksandrova fascinacija vojnicima i uniformama.

 

Sada, šalu na stranu. Vulinove knjige su živi užas, toliko da nas čudi da je iko uopšte pristao da objavi tako nešto. Teme koje su odavno ispričane, nespretno mešanje fikcije i činjenica, konfuzan stil pisanja, patetična naracija, predugačke i dosadne rečenice…Loših stvari ima koliko želite. Onih dobrih – jako malo, ako uopšte ima neka.

 

IZVOR: Gerila.rs / FOTO: Promo

Advertisements

error: