SRBIJA: Gej parada ODOBRENA, parada roditelja ZABRANJENA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Parada ponosa” biće održana 16. septembra ove godine pod sloganom “Reci Da”, najavio je organizacioni odbor Parade.

 

Nedelja ponosa (Pride Week) počinje u ponedeljak 10. septembra, a tokom te nedelje biće održane razne kulturne manifestacije i događaji nameni osnaživanju LGBT+ zajednice.

Organizacioni odbor održaće u četvrtak konferenciju za novinare na kojoj će najaviti održavanje Beogradske Parade ponosa 2018.

 

Dan ranije država zabranila paradu roditelja

 

Vlada, Predsednik i Skupština Srbije uplašili se roditelja i dece?

Već zakazan protestni skup roditelja za 19.05.2018. godine u Beogradu, sa početkom u 17 časova, naprasno je zabranjen od strane vlasti Srbije zbog kako se navodi “visokog rizika”. Tačnije, u smušenom i nevešto sročenom rešenju stoji: “… da okupljanje nije dozvoljeno kada postoji ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije…”

 

A što se tiče morala, morala sam… Ko o čemu PS Stari grad o poštenju…

Policijska uprava za grad Beograd, Policijska stanica Stari grad retko je (ako se to uopšte ikada i dogodilo) zabranjivala bilo kakav skup a bilo je i vrlo bizarnih koji su i zaista bili visoko rizični. Teško je poverovati da država, koja bi bar deklarativno trebala da štiti prava svih a ne samo nekih (naročito dece, roditelja, ugroženih slojeva stanovništva) – to ne čini ali evo još jednog eklatantnog primera da su institucije spržene do temelja i da je samo fikcija ono što nam se prikazuje u zadatim termiinima izvršne, sudske i naročito zakonodavne vlasti.

Advertisements

 

Oni koji rukovode moći bez prepreka predaleko su i od pojma države i od pojma prava ali su jako blizu – nepravu ili u najmanju ruku vrlo selektivnoj primeni prava gde različiti aršini važe za promilsku manjinu plave krvi (a kakva je stvarno još nismo videli) i robove koji čine većinu populacije. Postoji li država bez građana? Kome treba da služe institucije a kome stvarno služe? Ko ih stvarno plaća? Plaćamo li mi zaista svoje ubice?

Kako se STVARNO postupa sa roditeljima, pre svega decom i građanima Srbije da bi se na njihovu nesagledivu štetu realizovali interesi lobi grupica i grupacija, dakle tek onih malobrojnih koji sebe i nadalje smatraju gospodarima života i smrti, možete naći u dole priloženom Rešenju ali i još više u Žalbi na Rešenje.

Država bi u najmanju ruku trebalo da bude servis svim svojim građanima. Koliko je miliona svetlosnih godina daleko od toga, procenite sami čitajući nesuvislo obrazloženje rešenja Policijske stanice Stari grad a kojim je odavno već najavljeni i uredno prijavljeni skup u zadnjem momentu ZABRANJEN.

 

IZVOR; Dnevnizurnal.com /GMedia

Advertisements

error: