SRBIJA: Gej parada ODOBRENA, parada roditelja ZABRANJENA!

Podeli vest sa drugima!
  • 6.5K
    Shares

Advertisements

“Parada ponosa” biće održana 16. septembra ove godine pod sloganom “Reci Da”, najavio je organizacioni odbor Parade.

 

Nedelja ponosa (Pride Week) počinje u ponedeljak 10. septembra, a tokom te nedelje biće održane razne kulturne manifestacije i događaji nameni osnaživanju LGBT+ zajednice.

Organizacioni odbor održaće u četvrtak konferenciju za novinare na kojoj će najaviti održavanje Beogradske Parade ponosa 2018.

 

Dan ranije država zabranila paradu roditelja

 

Vlada, Predsednik i Skupština Srbije uplašili se roditelja i dece?

Već zakazan protestni skup roditelja za 19.05.2018. godine u Beogradu, sa početkom u 17 časova, naprasno je zabranjen od strane vlasti Srbije zbog kako se navodi “visokog rizika”. Tačnije, u smušenom i nevešto sročenom rešenju stoji: “… da okupljanje nije dozvoljeno kada postoji ugrožavanje bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije…”

 

A što se tiče morala, morala sam… Ko o čemu PS Stari grad o poštenju…

Policijska uprava za grad Beograd, Policijska stanica Stari grad retko je (ako se to uopšte ikada i dogodilo) zabranjivala bilo kakav skup a bilo je i vrlo bizarnih koji su i zaista bili visoko rizični. Teško je poverovati da država, koja bi bar deklarativno trebala da štiti prava svih a ne samo nekih (naročito dece, roditelja, ugroženih slojeva stanovništva) – to ne čini ali evo još jednog eklatantnog primera da su institucije spržene do temelja i da je samo fikcija ono što nam se prikazuje u zadatim termiinima izvršne, sudske i naročito zakonodavne vlasti.

Advertisements

 

Oni koji rukovode moći bez prepreka predaleko su i od pojma države i od pojma prava ali su jako blizu – nepravu ili u najmanju ruku vrlo selektivnoj primeni prava gde različiti aršini važe za promilsku manjinu plave krvi (a kakva je stvarno još nismo videli) i robove koji čine većinu populacije. Postoji li država bez građana? Kome treba da služe institucije a kome stvarno služe? Ko ih stvarno plaća? Plaćamo li mi zaista svoje ubice?

Kako se STVARNO postupa sa roditeljima, pre svega decom i građanima Srbije da bi se na njihovu nesagledivu štetu realizovali interesi lobi grupica i grupacija, dakle tek onih malobrojnih koji sebe i nadalje smatraju gospodarima života i smrti, možete naći u dole priloženom Rešenju ali i još više u Žalbi na Rešenje.

Država bi u najmanju ruku trebalo da bude servis svim svojim građanima. Koliko je miliona svetlosnih godina daleko od toga, procenite sami čitajući nesuvislo obrazloženje rešenja Policijske stanice Stari grad a kojim je odavno već najavljeni i uredno prijavljeni skup u zadnjem momentu ZABRANJEN.

 

IZVOR; Dnevnizurnal.com /GMedia

Advertisements