VUČIĆ: MMF mi kaže da povećam penzije, eto ja baš neću!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Ko bi rekao da će MMF i penzioeri biti na jednoj, a Vlada Srbije na suprotnoj strani?

 

Ni Vlada – ni predsednik nisu precizirali da li će ukinuti sporni Zakon, pa je list “Politika ” na osnovu podataka napravila tri scenarija:

Prvi – Ukoliko se ne ukine, već se samo povećaju penzije linerano svima za 8%, biće to veliki trošak za budžet.

 

Drugi – Ukoliko se vrati polovine oduzetog penzionerima čija je penzija veća od 25.000 dinara i linerano povećaju penzije svima za 5%, trošak je 27 milijardi dinara.

 

Treći scenario je da se vrati ceo iznos oduzete penzije i poveća penzija 3%, trošak je 15 milijardi dinara.Jedna od autorki teksta kaže da penzioneri pre svega traže ukidanje spornog zakona!

Advertisements

“To je njihovo ustavno i zakonsko pravo koje niko ne može d im ospori bilo kakvom matematikom kojom Vlada sada pokušava da napravi kako bi nova rešenja na umanjenim pebnzajam radil uvećanje.dakle, tu zakonski ne mogu da prođu ni na jednom sudu i bojim s eako ne nudu ispoštovali zakon i ustav da će im s eovo vratiti kao bumerang ili tužbom našeg ustavnog suda ili u Strazuburu”, objašnjava novinarka “Poltike”, Jasna Petrović – Stojanović.

 

Ekonomisti poručuju Vladi da ne pravi scenraija,već da ukine Zakon koji je ionako važio do docembra 2017 i krene u usklađivanje penzije kako Bog zapoveda:dva puta godišnje kako se kreće inflacija i potrošačka korpa!

 

Vučić je ranije rekao da nema nameru da povećava penzije iako MMF traži to.

 

IZVOR: Tanjug / Dnevnizurnal.com

Advertisements

error: