NAPREDNO! Političar iz SNS kupio tri stana u jednom danu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Veroljub Arsić, samo u jednom danu u septembru 2007. godine kupio je tri stana u beogradskom naselju Mirijevo.

 

Kako se navodi, nekretnine je kupio od investitora protiv kog je kasnije pokrenuta istraga da je više puta prodavao stanove i tako oštetio građane za nekoliko desetina hiljada evra. Arsić, međutim, nije bio žrtva prevare. Godinu dana ranije u istom naselju kupio je još jedan stan od drugog investitora osumnjičenog za isto delo.

 

Sem politikom, Arsić se bavi i trgovinom mesom. Nakon što je postao poslanik, nije se odrekao upravljanja svojom kompanijom, zbog čega ga je sud novčano kaznio 2015. godine.

 

Za poslanika je biran od 2000. godine – prvo kao kadar Srpske radikalne stranke (SRS), da bi odmah nakon formiranja Srpske napredne stranke (SNS) prešao u njihov tabor. Potpredsednik parlamenta postaje 2014. Osim poslaničke plate, novac dobija i kao odbornik SNS-a u Požarevcu.

Sa porodicom poseduje nekoliko nekretnina. Novinari KRIK-a poslali su mu pitanja pisanim putem, međutim, odgovor nije stigao ni posle više od mesec dana.

 

Kako navodi Krik, Arsić je vlasnik višespratne kuće novije gradnje u centru rodnog Požarevca. Nekoliko kvadrata kuće izgrađeno je na susednoj parceli. Od sredine 2006. kuća se nalazi pod hipotekom jer je Arsić podigao kredit od oko 157 hiljada švajcarskih franaka za kupovinu četvorosobnog stana u Beogradu. U katastru je upisano da kuća ima 140 kvadrata, međutim, Arsić je Agenciji prijavio da je njena stvarna veličina 360 kvadrata, kao i da ju je stekao kupovinom i izgradnjom.

 

Druga kuća nalazi se u naselju Dobra kraj Dunava, u opštini Golubac. Smeštena je u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka „Đerdap“. Izgrađena je na parceli koju je, prema izjavi Arsićevog oca Milorada, porodica dobila od Hidroelektrane „Đerdap“ kao naknadu za imovinu koja im je oduzeta eksproprijacijom, piše u dokumentaciji koju je lokalni katastar dostavio KRIK-u. Milorad Arsić izgradio je kuću sa dvojicom braće i u katastru su sva trojica upisani kao ravnopravni vlasnici. Miloradov otac dobio je građevinsku dozvolu 1969, ali kuća nema upotrebnu dozvolu. Kuća sa pomoćnim objektima, dvorištem i njivom vredi 20.000 evra, a u polju iznad upisana je trećina vrednosti (deo koji pripada Arsićevom ocu).

Advertisements

 

Prizemna pomoćna zgrada nalazi se pored kuće u naselju Dobra u Nacionalnom parku „Đerdap“. Poput kuće koja se nalazi na istom placu, pomoćna zgrada pripada Arsićevom ocu i dvojici stričeva. Izgrađena je bez dozvole.

 

Parcela u naselju Dobra u Nacionalnom parku „Đerdap“ na kojem se nalaze kuća i pomoćna zgrada. Arsićev otac vlasnik je trećine parcele.

Zemljište u selu Klenje u neposrednoj blizini reke Pek. Na njemu se nalazi kuća od skoro trista kvadratnih metara, kao i dva pomoćna objekta. Sve tri nekretnine izgrađene su bez dozvole. Vlasnica zemljišta je majka Veroljuba Arsića, Angelina, dok su svi objekti izgrađeni na njemu vlasništvo njenog oca Dragoljuba. Na 413 kvadrata zemljišta je voćnjak.

 

Njiva i voćnjak nalaze se na suprotnim stranama sela Šuvajić kraj reke Pek, desetak kilometara od sela Klenje u kojem majka Veroljuba Arsića ima drugu imovinu. Voćnjak se prostire na oko dva, a njiva na oko jedan hektar. U vlasništvu Arsićeve majke Angeline je trećina imanja.

Ukupna površina nekoliko njiva u blizini sela Dušmanić kraj reke Pek je oko dva hektara, a Arsićeva majka Angelina vlasnica je više od polovine.

Šume se prostiru na oko 180 ari oko sela Dušmanić u opštini Golubac. Arsićeva majka poseduje polovinu.

 

Dva voćnjaka nalaze se u selu Dušmanić u opštini Golubac. Prostiru se na gotovo 40 ari. Arsićeva majka Angelina vlasnica je polovine.

 

Veroljub Arsić kupio je četvorosobni stan u beogradskom naselju Mirijevo nedaleko od Zvezdarske šume u septembru 2006. Kupovinu je finansirao kreditom od oko 157.000 švajcarskih franaka zbog kog je stavio hipoteku na porodičnu kuću u Požarevcu. Ovu nekretninu kupio je od Filipa Rakića protiv kojeg je kasnije pokrenuta istraga zbog prevare i duple prodaje stanova. Stan, kao ni zgrada u kojoj se nalazi, nisu upisani u katastar, tako da nije poznato ko je trenutno njegov vlasnik. U Arsićevoj imovinskoj karti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije ne spominje se da je u njegovom vlasništvu. Nije poznato da li ga je u međuvremenu prodao.

 

IZVOR: Portal KRIK-a

Advertisements

error: