ZAŠTO ĆUTITE MEDIJI? Migranti prebili meštane Ljubovije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Okrivljeni Anis Omar, Muhamed Said i Amin Wahab s teritorija Libije, Palestine i Irana su prema presudi prekršajnog suda u Loznici proglašeni krivim.

 

25.03.2018. godine u Ulici Stojana Čupića u Ljuboviji se desio incident o kome niko do sada nije govorio. Naime, grupa stranih državljana je pretukla srpskog državljanina nakon čega su svi osuđeni na pet dana zatvora.

 

Okrivljeni Anis Omar, Muhamed Said i Amin Wahab sa teritorija Libije, Palestine i Irana su prema presudi prekršajnog suda u Loznici proglašeni krivim jer su učinili prekršaj zakona o javnom redu i miru.

 

Okrivljeni su se teretili da su državljanina Srbije, Kovačević Miloša udarili u predelu glave kada je izlazio iz svog vozila, nakon čega je on pao na asfalt. Ubrzo, sva trojica su krenuli da ga šutiraju u glavu. Svedok u ovom slučaju je bio Filipović Jovica koji se nalazio sa Milošem u vozilu.

Advertisements

Nakon toga, mladić je prevežen u Dom zdravlja u Ljuboviji gde su mu konstantovane povrede (modrice i podlivi ispod oka).

 

Sudija Nevena Antić koje je donela presude u ovom slučaju je rekla za Espreso da su dodeljene kazne u skladu sa zakonom.

 

Presuda od pet dana odgovara prekršaju jer strani državljani u ovom slučaju nisu imali novca. Njima bi se dodelila novčana kazna, a jedan dan zatvora je 25 evra. Ja sam mogla da donesem kaznu zatvora do 60 dana, ali to ne bi imalo mnogo poente, a i nije ekonomično. Ova lica su nakon odsluženja kazne u roku od 15 dana morala da napuste Republiku Srbiju što se i desilo, kaže Nevena Antić.

 

Ona je dodala da su strani državljani bili pod uticajem alkohola, kao i da došli sa teritorije BiH.

 

ESPRESO / ILUSTRACIJA

Advertisements

error: