Republika Srpska ZABRANILA ulaz za migrante!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Banjaluka — Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da u Republici Srpskoj ne postoje uslovi za zbrinjavanje migranata.

 

Osim toga, ona je istakla da Vlada RS neće prihvatiti nijednu odluku Saveta ministara BiH koja se odnosi na zbrinjavanje migranata u tom entitetu BiH.

 

Ona je posle posebne sednice Vlade RS, posvećene ovoj temi, navela da postoje informacije o tome da prema BiH dolazi između 50.000 i 120.000 migranata.

 

Cvijanovićeva je još kazala da će MUP RS pojačati prisustvo u rubnim opštinama s Federacijom BiH, dok će od Granične policije biće zatražena jača kontrola granice.

 

Prema njenim rečima, jedna od mera može biti i zatvaranje granica za migrante.

“Ne smemo da budemo naivni. Možemo imati ogromne probleme, jer ljudima koji dolaze ne može se utvrditi identitet, a nemamo ni njihovu zdravstvenu istoriju”, rekla je premijerka RS.

Advertisements

 

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da podržava zaključke Vlade RS i da oni koji su izazvali ovu krizu, a to je po njegovim rečima zapadna alijansa, treba da snose odgovornost.

 

“Učinićemo sve da zaštitimo dosadašnji način života. Ne želimo promene strukture stanovništva i poduzećemo sve mere kako bi zaštitili imovinu i ljude”, rekao je Dodik.

 

On je pozvao BiH da pod hitno zatvori granicu, kako su to ranije učinile Mađarska i Hrvatska.

Savet ministara BiH sutra će u Sarajevu održati konsultativni sastanak u vezi s migrantima koji u poslednje vreme stižu u BiH.

 

U Bosnu i Hercegovinu je u prvih deset dana maja dnevno ulazilo između 80 i 120 migranata i oni su smešteni na području Sarajeva i Bihaća.

 

B92

Advertisements

error: