NEOČEKIVANO! Vojska Srbije položila venac na spomeniku Draže Mihajlovića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iako u Ministarstva odbrane tvrde da niko od pripadnika Vojske Srbije nije išao na Ravnu goru, javnost je ostala uskraćena za objašnjenje nadležnih ko su lica koja u zvaničnim uniformama Vojske Srbije odaju počast četničkom komandantu.

 

Fotografija pripadnika Vojske Srbije, koji u uniformama polažu venac na spomenik Draži Mihailoviću, izazvala je veliku buru javnosti. Iako u Ministarstva odbrane tvrde da niko od pripadnika Vojske Srbije nije išao na Ravnu goru, javnost je ostala uskraćena za objašnjenje nadležnih ko su lica koja u zvaničnim uniformama Vojske Srbije odaju počast četničkom komandantu.

Advertisements

 

Na spornoj fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama vide se lica u uniformama pripadnika kopnene vojske, avijacije i Garde, a venac koji polažu nije običan, već od lovora, nalik oficijalnim i državnim što je dodatno podgrejalo sumnju javnosti da li je u pitanju grupa civila koja je samoinicijativno posetila Ravnu goru i grob Draže Mihajlovića ili ipak pripadnici VS koji su se oglušili o proceduru Ministarstva odbrane.

 

U naknadnom saopštenju Ministarstva odbrane, koje se pojavilo tek nakon što je sporna fotografija izazvala buru na društvenim mrežama, navodi se da delegacija Vojske Srbije i Ministarstva odbrane nije položila venac na bilo kom mestu koje nije obuhvaćeno navedenim planovima i koje nije u skladu sa pomenutim državnim programom.

 

TELEGRAF.RS

Advertisements

error: