BAŠ GA NE IDE! Novak Đoković ispada iz TOP 30 igrača

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Novak Đoković je na ivici ambisa! Naš najbolji teniser će posle neuspeha u Madridu ove nedelje pasti na 18. mesto na ATP listi. Ako bude kiksnuo i u Rimu sledeće sedmice, mogao bi da se surva ispod 32. pozicije i tako ostane bez statusa nosioca na Rolan Garosu.

 

Nole na italijanskom mastersu brani finale i 600 bodova. Ispadanje pre četvrtfinala izbacilo bi Đokovića iz top 30. On je u to društvo ušao praktično na početku karijere, pre 12 godina i dosad ga nije napuštao.

 

Malo mečeva

Situacija je komplikovana, a toga je svestan i Đoković.

Advertisements

 

Krajinović ga prestiže?
Novak bi mogao da ostane i bez titule srpskog broja jedan ukoliko se ne plasira u polufinale mastersa u Rimu. Filip Krajinović trenutno je 26. svetski igrač i brani samo 95 bodova u periodu kada se Đoković bori za 600. Ukoliko Novak ne odbrani veći deo poena, biće srpski broj dva prvi put posle 8. avgusta 2005, kada je Novak, pretekavši Janka Tipsarevića, postao najbolji teniser iz Srbije na ATP listi.

 

– Očigledno ima stvari koje ne funkcionišu, ali moram da nastavim da radim i molim se. Nadam se da ću ojačati igru i poboljšati se u dugim mečevima, posebno na velikim turnirima protiv kvalitetnih igrača, kada morate da preuzmete inicijativu. Pokušao sam to protiv Edmunda, ali nije se dalo. Nadam se da hoće sledećeg puta – izjavio je Đoković.

 

Srpski as je ove godine izgubio šest od 12 duela, a napomenuo je da nije odigrao dovoljno mečeva. U Španiji je pobedio 20. na ATP listi Keija Nišikorija, pa izgubio od 22. na svetu Edmunda.

 

TEELGRAF / AP

Advertisements

error: