SRAMNA ODLUKA! Srbija zabranila “CAR GO” aplikaciju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Savetnik u Ugovornoj privrednoj taksi komori Boško Vukojević rekao je da su taksi udruženja postigla maksimalno moguć dogovor sa ministarstvom u ovom trenutku.

 

Taksisti koji su protestovali su zadovoljni dogovorom kaže i prekinuli su blokadu ulica.

Vukojević, koji je bio na pregovorima sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objasnio je u izjavi Tanjugu da je taksistima pročitano rešenje o dogovoru, kojim su oni zadovoljni.

Ono što je dogovoreno, prenosi Vukojević, jeste da aplikacije kao što je “Car Go” neće više moći da rade na način na koji su do sada radile.

 

Vukojević je dodao da očekuje da dogovor u vezi sa tom aplikacijom i “divljim taksiranjem putem interneta” zaživi u roku od mesec i po dana, odnosno krajem juna.

Advertisements

 

“Niko im neće braniti da rade sa taksistima koji su zvanični i imaju taksi dozvole, ali način na koji su do sada radili više neće biti moguć”, kaže savetnik u taksi komori i dodajen su se oni do sada bavili prevozom “na neki čudan način”, te da će o njima uskoro računa voditi državni organi.

 

Još jedan važan deo dogovora, ukazuje, jeste da pored toga što su predstavnici taksi udruženja postali formalno članovi radne grupe, implementirani su u koordinaciono telo za praćenje primene propisa i podršku implementaciji Zakona u obavljaju taksi delatnosti u Srbiji.

 

“To je još jedan korak napred i u ovom trenutku smatramo da više nismo mogli da dobijemo. Nismo hteli da blokiramo donošenje ovog zakona, pošto podrazumeva i gašenje aplikacija koje nam prave najviše problema”, poručio je Vukojević. .

 

Da će predstavnici Ugovorne privredne taksi komore učesvovati u Koordinacionom telu za praćenje primene propisa i podršku u punoj implementaciji zakona u obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije, saopštilo je i Ministarstvo građevinarstva, saobraća i infrastrukture.

 

IZVOR: B92

Advertisements

error: