VUČIĆ: Sa Srbijom ne može da se razgovara jezikom ultimatuma

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Alekdsandar Vučić izjavio je danas da sa Srbijiom niko ne može da razgovara jezikom ultimatuma i pretnji i da nam mimo međunarodnog javnog prava određuje da prihvatimo samo ono što je albanski interes.

 

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kiparskim predsednikom Nikosom Anastasijadisom, podvukao da je Kipar jedna od članica EU koja najčvršće i najjasnije štiti međunarodno pravo i teritorialni integritet Srbije, i na tome zahvalio predsedniku Kipra kao i na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na putu ka EU.

 

Vučić je rekao da je Srbija spremna sa svima da razgovara, da se trudi da ima dobre odnose, ali da svi moraju da znaju da cenimo i poštujemo one koji su bili uz nas u najtežim trenucima.

 

Predsednik Srbije je zahvalio kiparskom kolegi na iskrenom prijateljstvu koje taj narod i zemlja država pružaju i građanima Srbije i našoj zemlji.

Advertisements

Ukazao je da u međunarodnim odnosima uvek imate interese kao ključnu i glavnu vodilju, ali da međutim u odnosima Srbije i Kipra taj odnos je iskreno prijateljski i blizak i redak na međunarodnoj areni.

 

On je zahvalio na podršci koju Kipar pruža Srbiji po pitanju KiM.

Predsednik Srbije je rekao da je i predsednika Kipra, kao što to radi i u razgovoru sa drugim državnicima, upoznao sa Briselskim sporazumom i time šta je Beograd uradio, a šta Priština nije, kao i o dvostrukim standardima.

 

Dodao je i da je ukazao kolegi sa Kipra šta se zbiva oko Kosova i Metohije, u regionu, i koliko je važno da sačuvamo mir i stabilnost i na koji način da se pokuša da se stvari menjaju i ustroje na pravičniji način, kao i da je Srbija zainteresovana za komprimisno rešenje problema KiM.

 

IZVOR: Kurir / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: