Otac Davida Dragičevića pravdu za svog sina traži i u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Banjaluci, već više od mesec dana traju protesti građana zbog smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića. Taj slučaj podigao na noge čitavu Bosnu i Hercegovinu, zbog sumnje u zvaničnu verziju da se mladić utopio u reci Crkvena u Banjaluci.

 

Roditelji veruju da se radi o zataškavanju zločina u koji su uključeni kriminalci i delovi policije i Tužilaštva. Otac, Davor Dragičević, došao je u Beograd kako bi javnosti u Srbiji predstavio slučaj i pokazao dokaze za koje veruje da potkrepljuju njegove tvrdnje.

Već mesec i po dana hiljade građana okuplja se u Banjaluci tražeći istinu o smrti Davida Dragičevića. Njegov otac sada je došao u Beograd kako bi pitanja ko stoji iza Davidove smrti i ko koga štiti, postavio i pred javnosti u Srbiji, uveren da mu je sin ubijen.

 

“Ubili su mi dušu, zatrli su mi seme. Ne znam više kome da palim sveću. David Dragičević je ubijen, odgovorno tvrdim, nek me sad uhapse i zatvore gde god hoće, od pripadnika MUP-a Republike Srpske u sprezi sa Tužilaštvom. Ko još stoji iza toga, otkrićemo na vreme. Otkrili smo sve, ali ne mogu vam davati dalje činjenice”, rekao je Davor Dragičević.

Advertisements

 

Telo mladića pronađeno je na ušću reke Crkvene u Vrbas 24. marta, ali se on nije utopio, već je mučen, masakriran i tamo bačen – poručuje otac stradalog. Kao dokaz navodi nepoklapanje dva obdukciona nalaza o vremenu smrti i povredama, i fotografije iz izveštaja patologa sa VMA, kojih u zvaničnoj potvrdi o smrti nema.

 

Policija RS-a tvrdi da je mladić te noći provalio i opljačkao jednu kuću, što roditelji osporavaju. U zvaničnoj verziji povrede se vode kao lakše i zadobijene u tuči koja se navodno dogodila u noći nestanka.

 

“Kriminalistička verzija jasno ukazuje da se radi o zadesnoj smrti. On je verovatno pao u reku Crkvenu koja je tada bila prilično nabujala i velika i onda ga je voda odnela do mesta gde je pronađen”, rekao je načelnik Uprave za organizovani i teški kriminal MUP RS, Darko Ilić, na konferenciji za novinare 26. marta.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: