Mihajlović i Čeda da objasne: Gde su ZLATO I DIJAMANTI?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pre nego što je kuća srušena odneta su tri puna sefa. Mihajlović i Jovanović, koji su tada, uz Batića, odlučivali o životu i smrti, nikada nisu rekli šta znaju, tvrdi Marko Nicović.

 

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, vođe „zemunskog klana“, imali su na imanju u Šilerovoj ulici tri sefa puna zlatnih poluga, umetničkih slika, briljanata i dijamanata, koji su misteriozno nestali uoči rušenja zdanja.

 

Nicović otkriva da tadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović zna gde je završilo blago „zemunskog klana“ vredno milione posle rušenja njihove vile u Šilerovoj.

 

– „Zemunci“ su ogroman novac uložili u izgradnju dve kuće i tržnog centra u Šilerovoj, kao i olimpijskog bazena, ali su imali veliki novac i u dragom kamenju i zlatu. Kada su došli do velikih para, vođe „zemunaca“ su počele da kupuju ne samo skupe umetničke slike već i zlatne poluge, briljante, redak nakit, i to sa crnog tržišta. Prema nekim informacijama, u kući su bila tri sefa puna zlatnih poluga, briljanata, dijamanata, a pre nego što je imanje srušeno, to je sve odneseno.

Treba o tome pitati Dušana Mihajlovića i Čedomira Jovanovića, koji su tada, uz Vladana Batića, odlučivali o životu i smrti. Nikada nisu rekli šta znaju. Kada su Spasojević i Luković pobegli u Meljak, ekipa je ušla u Šilerovu i odnela sve što je vredelo. Naravno, sve to je urađeno uz asistenciju policije, MUP. Policija je morala da obezbeđuje taj posao da ne prođe neka slučajna patrola i vidi šta rade – kaže Nicović i podseća da kod vođa „zemunaca“ nije pronađen ni cent kada su ubijeni u Meljaku.

Advertisements

– Oni (Spasojević i Luković) poneli su sa sobom u Meljak pare da otkupe glave, mislili su da će da prežive i odu u zatvor, pa da budu pušteni, dakle, poneli su sa sobom keš u dve torbe, ubijeni su, ali para nije bilo nigde.


„Zemunci“ su za godinu dana dali preko sedam miliona maraka za vredne umetnine, nakit, zlato.
– Kada su sefovi odneti iz Šilerove, onda je ona sravnjena sa zemljom da bi se prikrili tragovi. Niko nikad nije pitao gde su tri velika sefa iz Šilerove. U policiji o tome nema zapisnika – kaže on, a na pitanje odakle njemu te informacije, Nicović navodi:

 

– Podzemlje priča o tome. Svi kriminalci komuniciraju među sobom, ja kao bivši šef beogradske policije imam i sad, a zamislite tek 2003, veze u podzemlju. Oni su pričali da postoje tri sefa u kući. Zar vam nije nelogično da u kući ljudi koji su obrtali godišnje između 40 i 50 miliona maraka, zarađivali toliki novac, ne nađete nijedan cent? Nijedan cent kod njih u Meljaku?

 

On još kaže da su „zemunci“ tada držali novac na računima, policija bi ih pronašla.

– Mihajlović mora da zna šta je policija radila sa imovinom koja je nađena u Šilerovoj. Mihajlović ili Nataša Mićić treba da kažu ko je doneo odluku da se ruši vila i tu će se naći ključ rešenja zašto je srušena. Vila je uklonjena da se ne bi videle rupe u kojima su bili smešteni sefovi – kaže Nicović.
Podsećamo, Kurir je u jučerašnjem broju prvi put objavio slike unutrašnjosti zdanja u Šilerovoj ulici, koje su snimljene dan pre početka rušenja.

 

KURIR / FOTO: Arhiva

Advertisements

error: