NE IDE NIKAKO! Novak Đoković ispao već u 2. kolu Madrida

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Novak Đoković ispao je u drugom kolu Mastersa u Madridu od Kajla Edmunda 2:1. Po setovima je bilo 6:3, 2:6 i 6:3. Ovo će Novaka staviti na 18. mesto na ATP listi.

 

Tok meča:

Odmah u prvom gemu Kajl Edmund je napravio brejk i iskoristio je prvu brejk loptu. Novak Đoković je imao problema sa suncem koje mu je smetalo prilikom servisa.Đoković je odmah vratio brejk i to u gemu u kom nije izgubio ni poen.

 

Sledila su dva gema u kojima su serveri bili sigurni, ali zatim je opet Đoković izgubio servis. Novaku je ponovo smetalo sunce i već drugi put je izgubio servis na istoj strani. Kajl Edmund je prvi uspeo da osvoji gem na strani na kojoj je do sada sunce smetalo serverima, pa je konačno ostvario prednost brejka.

 

I Srbin i Britanac su dobili naredna dva gema na svoj servis, pa je Novak servirao za ostanak sa strane terena sa koje nije uzeo nijedan servis gem. Ništa se nije promenilo ni posle tog gema i srpski teniser je izgubio prvi set 6:3.

Advertisements

 

U drugom setu Đoković prvi pravi brejk jer Kajl Edmund nije uspeo da iskoristi prvi servis gem. Opet je ista sunčana strana terena bila kobna po servera. Novak je konačno iz četvrtog pokušaja uspeo da dobije servis na sunčanoj strani terena pa je poveo 2:0.

 

Đoković je nastavio da igra bolje u drugom setu i nije dozvoljavao Britancu da mu ugrozi servis. Novak je čak bio opasniji kada je Edmund servirao pa je to rezultiralo novim brejkom za Novakovo vođstvo 5:2. Đoković bez problema dobija i osmi gem za 6:2 u prvom setu.

 

U trećem setu su oba tenisera držala svoj servis, ali je pri rezultatu 3:2 za Edmunda Novak imao tri brejk lopte. Ipak Britanac se izvukao i uspeo je da izjednači na 3:3.

 

Edmund je prvi napravio brejk u posldnjem setu kada je iskoristio prvu brejk loptu koja mu se ukazala u tom delu meča. Poveo je 5:3, a zatim dobio gem na svoj servis.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: G. Images

Advertisements

error: