Predsednici RUSIJE, SRBIJE i IZRAELA predvode Dan pobede u Moskvi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

MOSKVA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas tradicionalnoj vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi povodom Dana pobede nad fašizmom 9. maja. U znak počasti Srbiji, Vučić je posmatrao paradu sa počasnog mesta, desno od ruskog predsednika Vladimira Putina.

 

Sedeti desno do ruskog predsednika smatra se visokom počašću za gosta kojom je automatski ukazana i najviša počast državi iz koje dolazi.

 

Posle parade, Vučić i Putin položili su venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i po cvet na spomen-ploče gradova heroja, posle čega će tokom dana uslediti i svečani prijem u Kremlju. Dok su polagani venci, Crvenim trgom u Moskvi odjekivala je himna Srbije “Bože pravde”.

Posle tradicionalne vojne parade, u kojoj je učestvovalo na hiljade pripadnika ruske vojske, predsednik Vučić je učestvovao i u maršu Besmrtnog puka, gde se prošetao rame uz rame s Putinom.

Advertisements

Vučić je nosio sliku svog dede Andrije Vučića, kog su ubile ustaše, a Putin očevu sliku kao uspomenu na učesnike i žrtve Drugog svetskog rata.

Rusija danas tradicionalnom vojnom paradom u Moskvi slavi 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.

 

IZVOR: Kurir,AP, Reuters, Blic / FOTO: Ap

Advertisements

error: