Vučić: Srbi mi nikada neće oprostiti bolju budućnost i mir!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ima njegovu nedvosmislenu podršku i da će to biti jasna poruka svima na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS). Dodao je da se nada rešenju pitanja Kosova, ali i da zna, kakvo god ono da bude, da je to njegov kraj u politici.

 

“Rekonstrukcije Vlade će biti, ali je sada prioritet rešavanje kosovskog čvora”, rekao je predsednik Srbije u intervjuu za rođendanski broj Kurira.

Vučić je ocenio da je pozicija Srbije po pitanju Kosova vrlo loša, i da naredni period od pola godine do godinu, u kome bi trebalo da se potpiše pravno obavezujući sporazum, o čemu je govorio za Gardijan, nije dovoljan da se ona poporavi.

 

Naveo je da ne želi da govori javno o onome šta je za njega prihvatljivo kao rešenje za Kosovo.

Predsednik je kazao i da nije spreman da da Kosovo ni za šta, i da je spreman da vidi šta bi i koliko bi to bilo “evo vam nezavisno Kosovo za nešto”.

Advertisements

 

Upitan kako će se rešiti taj čvor Vučić je rekao veoma teško jer je Srbija po tom pitanju u užasno teškoj situaciji.

 

“Kad od sveta dobijemo ponudu koja će biti za nijansu bolja nego do sada, to će biti uspeh. A mi ćemo i dalje da budemo nezadovoljni. Bićemo svi nezadovoljni, ali treba da budemo realni koliko smo doprineli svojim porazima. I moramo da razumemo da neće biti srećni ni sa jednim rešenjem”, kazao je.

 

“Kada je reč o rešenju za Kosovo, nadam se rešenju. Znam, kakvo god rešenje da bude, to je moj kraj u politici”, rekao je Vučić koji je nakon toga upitan da objasni šta to misli kada kaže kraj.

“Srbi su takvi. Srbi mi nikada neće oprostiti svoju bolju budućnost i mir. Dakle, u Srbiji se slave samo porazi i ratovi”, naveo je Vučić i dodao da tako misli jer zna Srbe koji između ostalog nisu slavili nikoga ko je obezbedio i sačuvao mir.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: