VUČIĆ: Ja mislim da na Kosovu Srba skoro i da nema!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, pre puta u Tursku, gostujući na TV Pink, pričao je o rešavanju kosovskog pitanja, kao i susretu sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom i predsednikom Turske, Tajipom Erdoganom.

 

– Država je rekla da neće biti skupova i nije bilo skupova. Desio se samo jedan manji incident i ta osoba će biti privedena. Jedno lice je napalo pripadnike LDP-a, to lice je trenutno nepoznato i policija traga za njim – rekao je Vučić.

 

Sve je u redu, sve je pod kontrolom. To je samo najaktuelnije, ali ne i najvažnije pitanje – naglasio je on.

 

Sastanak sa Erdoganom

– Ovo je prvi put da će predsednik Turske, Tajip Erdogan sačekati nekoga na aerodromu umesto u Ankari, što je velika čast . Sastanak će biti održan u Istanbulu. Turci su nam otvorili fabrike, verujem da će posle ove posete saradnja biti još uspešnija.

– Turcima je stalo do dobrih osnosa sa Srbima, a mi iz toga imamo veliku korist jer je Turska velesila i oni imaju čitavu generaciju više nego mi i naše je da imamo najbolje moguće odnose.

Advertisements

 

O sporazumu sa Prištinom

– Ja sam rekao da se nadam da svi žele da se postigne sporazum. Nisam optimista, ali se nadam da nam je to svima cilj. Danas u Prizrenu ne žive Srbi. Danas veoma mali broj Srba živi u Uroševcu, Đakovici…

 

Mi smo kao bokser koji je bio već godinama u polu grogi stanju…

– Onda smo krenuli u žestoku ofanzivu za Međunarodni sud pravde 2010. godine, da bismo mi na pismo o nezavisnosti stavil i pečat i vosak, lažući sopstveni narod da tu nešto možemo da učinimo.

– Želim da kažem narodu da smo posle toga sebi polomili i ruke i noge i još smo stavili flastere na usta da ne možemo da dišemo i sad neko očekuje da mi pobedimo u tom ringu. Ljudi moraju da znaju da je to izuzetno teško. Ja tražim rešenje za budućnost Srbije.

 

IZVOR: Republika / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: