ANA BRNABIĆ: Neću dati ostavku zbog ljubavi prema Srbiji!

Podeli vest sa drugima!
  • 1.3K
    Shares

Advertisements

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za Blic da je istina da je petak bio jedan od najtežih dana za nju od kako je ušla u Vladu Srbije, ali da ostaje na njenom čelu.

 

Premijerka je potvrdila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tada rekla da je takvi dani nateraju da razmisli o svom mestu i ulozi u Vladi.

 

“Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi – da građani bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju prodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu”, rekla je ona.

 

Ministri da nauče da biraju reči

Advertisements

Premijerka Brnabić i ministar Nenad Popović sukobili su se u petak na sednici Vlade nakon tvita tog ministra kojim je pozvao da se spreči distribucija hrvatske dečje gej slikovnice u Srbiji.

Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

 

Istakla je da su članovi Vlade tu zbog građana, a ne obrnuto. “Moramo da naučimo da biramo reči. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vređaju ili dovode u situaciju da se osećaju kao građani drugog reda. Ova Vlada treba da promoviše toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vređa nikoga”, rekla je Brnabić.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Reuters

Advertisements