ANA BRNABIĆ: Neću dati ostavku zbog ljubavi prema Srbiji!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za Blic da je istina da je petak bio jedan od najtežih dana za nju od kako je ušla u Vladu Srbije, ali da ostaje na njenom čelu.

 

Premijerka je potvrdila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tada rekla da je takvi dani nateraju da razmisli o svom mestu i ulozi u Vladi.

 

“Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi – da građani bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju prodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu”, rekla je ona.

 

Ministri da nauče da biraju reči

Advertisements

Premijerka Brnabić i ministar Nenad Popović sukobili su se u petak na sednici Vlade nakon tvita tog ministra kojim je pozvao da se spreči distribucija hrvatske dečje gej slikovnice u Srbiji.

Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

 

Istakla je da su članovi Vlade tu zbog građana, a ne obrnuto. “Moramo da naučimo da biramo reči. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vređaju ili dovode u situaciju da se osećaju kao građani drugog reda. Ova Vlada treba da promoviše toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vređa nikoga”, rekla je Brnabić.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Reuters

Advertisements

error: