EVROPA UPOZORAVA: Šef Žan-Klod Junker nas uništava!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Brisel — Predsedavajuća Komiteta za budžetsku kontrolu EP Ingeborg Gresle optužila je predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da je izveo “puč” protiv Evrope.

 

Kako je rekla, Junker je izveo “puč” time što je svog šefa kabineta Martina Zelmajra postavio za generalnog sekretara Evropske komisije.

Gresleova je u autorskom tekstu za francuski list “Liberasjon” navela da time Evropska komisija pokazuje da “ne poštuje sopstvena pravila”, prenosi politico.eu.

 

Prema mišljenju ove uticajne evroposlanice, uspon Martina Zelmajra od Junkerovog šefa kabineta preko funkcije zamenika generalnog sekretara, a skoro odmah nakon toga i generalnog sekretara Evropske komisije, odnosno njenog vodećeg javnog službenika, nije bila “spontana ideja”.

Advertisements

Gresleova je članica Hrišćanskodemokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel, dela Evropske narodne partije, kojoj pripadaju i Junker i Zelmajr.

Briselski portal podseća da su poslanici Evropskog parlamenta u aprilu usvojili rezoluciju kojom se poziva na to da se u Evropskoj komisiji ponovo razmotre pravila postavljanja komesara i zatražili reformu pravila po kojima se osoblje zapošljava.

 

“I dok u Junkerovom kabinetu ima oko 30 ljudi, Generalni sekretarijat Evropske komisije pokriva glomaznu radnu snagu od više od 30.000 zaposlenih kojima Zelmajr sada treba da upravlja”, navela je Gresleova i dodala da Zelmajr “nikada nije vodio nijedno odeljenje od početka karijere 2004. godine”.

 

IZVOR: B92 Portal / FOTO: AP

Advertisements

error: