BOŽE PRAVDE ORILO SE U FRANCUSKOJ: Srpski vozač najbolji na planeti!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio maksimalnih 30 bodova na startu sezone u TCR Evropa šampionatu turing automobila.

 

Borković je ostvario savršen start u svojoj prvoj sezoni šampionata TCR Evropa. Vozač Target competition tima u svom automobilu Hyundai i30 N sa brojem 62 na stazi Pol Rikar u Le Kasteleu fantastičnom vožnjom prvog dana nove sezone domogao se maksimalnih 30 poena, pošto je osvojio pol poziciju u kvalifikacijama (5 bodova), a zatim i prvo mesto u prvoj od dve trke premijernog vikenda (25 bodova).

 

Iako je u Francusku došao samo dva meseca posle naprsnuća noge i bez upoznavanja sa novim automobilom, Borković je doneo odluku da vozi ovog vikenda. I već u kvalifikacijama, Duca je zablistao. Nakon treninga u petak i navikavanja na auto i stazu, Borković je ušao u drugu sesiju kvalifikacija (kao jedan od 12 najbržih) i napravio vreme za pamćenje – 2:13.781, što je za gotovo pola sekunde bilo brže od prvog konkurenta.

 

Uspeh u kvalifikacijama nije samo doneo Pančevcu pol poziciju na prvoj trci, već i dragocenih pet bodova u šampionatu.

Advertisements

 

Borković je strepeo pred start trke budući da nije imao priliku da ga uvežbava, međutim, zebnja je brzo odagnana kada je srpski as sačuvao vodeću poziciju ispred Nađa i Askone, koji su u nastavku trke morali da se pomire da je prvo mesto rezervisano za Borkovića. Srbin je prošao prvi kroz cilj nakon 23 minuta i dodatnog kruga vožnje, kako predviđaju pravila ovog šampionata.

 

“Presrećan sam početkom sezone. Moram da priznam da sam bio uplašen jer nisam vozio još od Dubaija prošle sezone i da sam juče prvi put seo u nov auto.

 

Odvezao sam savršen krug u kvalifikacijama, ali me brinuo start i potrošnja guma jer nisam dugo vozio Jokohame. Prvih par krugova nisam znao koliko mogu da budem agresivan, pa je Nađ, izvanredan vozač, uspeo da mi se približi. Međutim, od 4. kruga sam ušao u ritam i rutinski priveo trku kraju, uprkos problemima sa radio vezom i nemogućnošću da čujem savete iz boksa.

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: AP

Advertisements

error: