VUČIĆ 2009. GODINE: Kad dođem na vlast srušiću Dodiku vile!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ovo je još (sada već davne) 2009. godine izjavio sadašnji predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za jedne dnevne novine.

 

Tada je naravno, izavljivao svašta, samo da bi se nekako dokopao vlasti, a ova konkretno izjava objavljna je u dnevnom listu „Pravda“ u razgovoru sa novinarem Predragom Popovićem.

 

Naravno, vila Milorada Dodika na Dedinju, u ulici Vaska Pope, i danas je živa i zdrava – ne fali joj niti jedna cigla. Do nedavno, ovde je bila smeštena ambasada Izraela, koja se početkom ove godine odatle iselila. Redovno su Dodiku plaćali kiriju.

 

Ono što je još zanimljivije, a otkrila je sarajevska TV1, jeste da je Dodik vilu kupio od jednog od ključnih aktera jedne od najvećih afera u RS-u – nekadašnjeg direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića.

Njih dvojica su zajedno radili u poslu između Republike Srpske i češkog ČEZ-a, koji je na kraju rezultirao propadanjem rudnika i termoelektrane Gacko.

Advertisements

Možda projekat nije uspeo, ali su njih dvojica nastavili uspešno da sarađuju na njegovim ruševinama. Tako Dodik 2007. postaje vlasnik polovine vile koju je ČEZ kupio upravo na ime Obradovića. Prema podacima iz zemljišnih knjiga, radi se o stanu površine 340 kvadrata, s garažom od 45 kvadratnih metara. Obradoviću je ostao stan od 460 kvadrata i garaža.

 

IZVOR: Gerila.rs / Espreso.rs

Advertisements

error: