STRAVA U VRŠCU! Žena sa lažnom doktorskom diplomom “lečila” ljude

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bila je sekundarni lekar, odnosno radila je tehničko-administrativne poslove. Nije lečila decu, niti samostalno donosila odluke. Samo je pomagala glavnim lekarima, najviše oko unošenja podataka u informativni sistem. Nismo mogli ni da pretpostavimo da je diploma falsifikovana. Čim smo došli do tih saznanja, udaljili smo je sa posla.

 

Zbog smrti malog Radenka doktoru oduzimaju licencu, a zatim se oglasio otac dečaka povodom kazne.

 

Ovo, za “Večernje novosti”, kaže dr Danilo Mitrović, direktor Opšte bolnice u Vršcu, u kojoj je Višnja Đumić (32) radila više od dve godine kao lekar, iako nikada nije završila fakultet.

Ćerka uglednog neuropsihijatra imala je falsifikovanu diplomu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu! Njena prevara otkrivena je sasvim slučajno, kada je bolnica uputila zahtev Ministarstvu zdravlja za njenu specijalizaciju iz oblasti pedijatrije. Tada je otkriveno i da je, osim diplome, lažirala i zahtev i uverenje o položenom stručnom ispitu za doktora medicine pred komisijom ministarstva.

 

Zbog svega navedenog, lažna doktorka je još početkom aprila udaljena sa posla. Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja, koji je i uvideo brojne nepravilnosti u dostavljenoj dokumentaciji za specijalizaciju, zbog prevare je 24. aprila protiv nje podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Advertisements

 

– Trenutno prikupljamo dokaze o ovom slučaju, na osnovu čega ćemo preduzeti dalje korake – kratko je rečeno u vršačkom tužilaštvu.

 

Sumnja se na prevaru iz člana 3. Krivičnog zakonika, kada je pribavljena korist veća od 450.000 dinara, pošto se u prijavi navodi da su RFZO i Opšta bolnica u Vršcu oštećeni za 1,1 milion dinara, koliko je iznosila plata Đumićeve za vreme provedeno u ordinaciji, piše “Blic”.

Ukoliko se sumnje Ministarstva potvrde i na sudu, lažna doktorka mogla bi da bude kažnjena zatvorskom kaznom u trajanju od jedne do osam godina.

 

Kako saznajemo, Đumićeva je najpre sa lažnom fakultetskom diplomom decembra 2015. počela da radi kao pripravnik volonter na Dečjem odeljenju. U februaru 2017, posle navodno položenog stručnog ispita, potpisala je ugovor na određeno vreme, a jula iste godine je zaposlena za stalno kao doktor medicine. Lažnim prikazivanjem činjenica, ona je svesno dovela i održavala u zabludi rukovodstvo bolnice, koje ju je, kao ćerku uglednih medicinskih radnika (majka glavna sestra neonatologije, a otac neuropsihijatar), smatralo osobom od poverenja.

 

IZVOR: TELEGRAF.RS

Advertisements

error: