MINISTAR NAPAO GEJEVE: Nećete u Srbiji širiti vašu bolesnu ideologiju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gej lezbejski info centar ocenio je kao sramotno da jedan ministar u Vladi premijerke Srbije Ane Brnabić piše tako nešto.

 

Organizacija Gej lezbejski info centar saopštio je danas da je po hitnom postupku podneo pritužbu protiv ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

 

Ministar je tužen zbog tvita u kojem, kako su naveli, preti i diskriminiše LGBT populaciju.

Oni su od Popovića zatražili da im se javno izvini zbog “zapaljivih izjava”.

 

Gej lezbejski info centar ocenio je kao sramotno da jedan ministar u Vladi premijerke Srbije Ane Brnabić piše tako nešto, navodeći da je “još veća” sramota što Brnabićeva neće ništa učiniti povodom toga.

Advertisements

 

Saopštili su da ako premijerka povodom tog slučaja ništa ne uradi, zahtevaju da joj se oduzme nagrada “Duga” koju je prošle godine dobila za doprinos LGBT pravima, jer praksa pokazuje da za godinu dana otkako je dobila tu nagradu, apsolutno ništa nije uradila za LGBT populaciju.

 

“Gej lezbejski info centar zahteva javno izvinjenje od strane ministra Popovića zbog ovakvih zapaljivih izjava u kojima poziva na hitno zaustavljanje i stajanje na put. Ovakvim izjavama ministar doprinosi povećanju homofobije u društvu i nasilja nad LGBT osobama”, navela je ta organizacija.

 

IZVOR: Espreso.rs

Advertisements

error: