MUP IZDAO SAOPŠTENJE: Šešelju zabranjen ulaz u Hrtkovcima

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je danas zabranilo skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, nakon odluke Upravnog suda da se poništi prvostepeno rešenje policije o zabrani skupa, te nakon što je organizator dopunio prvobitnu prijavu.

 

Kako se navodi u saopštenju, Uprava policije MUP-a postupila je u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna.

 

Upravni sud je nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je dokument potpisao predsednik sremskog Okružnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizuje skup, a po mišljenju Upravnog suda ovo lice ne može biti organizator.

Advertisements

 

Postupajući po ovoj presudi, Uprava policije je poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup Srpske radikalne stranke i vratila predmet na ponovno odlučivanje uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi.

 

Organizatoru je naloženo otklanjanje nedostataka iz prijave, što su oni i učinili.
Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uručeno rešenje o zabrani skupa Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: MUP

Advertisements

error: