BJELOGRLIĆ ISPROZIVAO RTS: Serija “Nemanjići” je glupost

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Odgovarajući na pitanje o riziku zbog prelaska sa televizije sa nacionalnom frekvencijom na ambiciozni kablovski kanal, TOP kanal.

 

„Žao mi je što druga sezona serije ne ide na RTS-u. Ali i pored moje vezanosti za RTS, moji najveći projekti su urađeni za njih, ‘Senke’ su jedva došle na repertoar RTS-a.

Imao sam utisak da, meni iz nepoznatih razlog, RTS tu seriju nikad nije prihvatio kao svoju“, kaže Bjelogrlić.

 

Dodaje da je ponuda RTS-a bila najlošija i izrečena u smislu „uzmi ili ostavi“, iako su znali da tog trenutka postoji značajno bolja ponuda.

 

„Osim jedne osobe, koja se zove Ivana Miković, nisam imao utisak da je tamo ikome stalo da ta serija ostane na RTS-u. Prosto, ako hoćete ovako da kažem – ‘Senke’ su se desile RTS-u, realnost RTS-a je serija ‘Nemanjići’“, ocenio je Bjelogrlić.

Advertisements

Glumac, producent, scenarista i reditelj Dragan Bjelogrlić izjavio je u intervjuu za N1 da mu je žao što se druga sezona serije „Senke nad Balkanom“ ne emituje na Radio-televiziji Srbije (RTS) i da ima utisak da RTS tu seriju nikad nije prihvatio kao svoju. Druga sezona biće emitovana na TOP kanalu.

 

Bjelogrlić objašnjava da su dve stvari bile ključne da uradi seriju „Senke nad Balkanom“.

„Radeći na filmu i seriju ‘Montevideo, Bog te video’, otkrio sam taj svet 30-ih godina, shvatio koliko je to intenzivan i bitan period. Možda period kad je uspostavljeno sve što mi danas živimo, period kad su uspostavljeni temelji modernog sveta. A na Balkanu je jedna mlada država puna političkih uticaja i iskušenja“, kaže on.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: Printel

Advertisements

error: