UHAPŠENI SRPSKI HAKERI! Napadali svetske banke, policiju i institucije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jovan Mirković (19) iz Prokuplja uhapšen kao jedan od pet glavnih hakera koji su po narudžbi klijenata rušili sajtove banaka, državnih institucija, policija i onlajn igara po celom svetu, osim u Srbiji

 

Rezultat
Krajnji rezultat DDoS napada bio je da veb-stranica “žrtve” bude ili maksimalno usporena ili potpuno oborena s mreže.

 

Jovan Mirković (19) iz Prokuplja uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je bio na čelu hakerske bande koja je po narudžbi klijenata srušila čak četiri miliona sajtova po celom svetu! Na meti hakerskih napada bili su banke, državne institucije, policije i onlajn sajtovi za igru širom planete, ali nijedan nije bio iz Srbije!

 

Pored Mirkovića, u ovoj međunarodnoj policijskoj akciji priveden je i Vukašin Despotović (21) iz Rume, ali on nije bio visoko rangiran u toj hakerskoj bandi.

Advertisements

U MUP Srbije su naveli da su hapšenja hakera izvedena u više zemalja u svetu, u akciji pod nazivom “Pauer of”.

 

– U ovoj policijskoj akciji su učestvovale jedinice za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Holandije, Velike Britanije, Hrvatske, Kanade, SAD (FBI), Nemačke, Španije, Hong Konga, Škotske, Italije i Australije. Akcija je započeta u Srbiji i najpre su uhapšeni Mirković i Despotović – kaže naš sagovornik iz MUP.

 

Tinejdžer iz Prokuplja je, prema njegovim rečima, bio jedan od petorice administratora kriminalnog hakerskog servisa “Webstresser”. Ostala četvorica su uhapšena u Kanadi, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: