Pripadnik CRVENIH BERETKI koji je robijao zbog ĐINĐIĆA sada je pušten na slobodu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Željko Tojaga (47) zvani Žmigi, bivši pripadnik “Crvenih beretki”, izašao je juče iz zatvora, jer je odslužio zatvorsku kaznu od 15 godina, zbog pokušaja ubistva premijera Zorana Đinđića kod “Beogradske arene” 21. februara 2003. godine!

 

Tojaga je oko 14 sati napustio požarevački zatvor “Zabela”, u kojem je boravio od 2007. godine kada je bio osuđen.

– Njega su na zatvorskoj kapiji dočekali prijatelji, koji su ga odvezli automobilom. Niko od njih nije krio zadovoljstvo, pa ni sam Žmigi, koji je konačno, posle toliko godina, dočekao slobodu – kaže naš izvor.

 

Željko Tojaga, poznat i kao “doktor za zolju”, željno je čekao slobodu, a poslednjih pet godina pisao je molbe i žalbe za uslovni otpust, ali je bio uporno odbijan.

– Nadležni nisu želeli da ga puste na slobodu pre isteka cele zatvorske kazne, iako je još u aprilu 2013. stekao uslov za prevremeno puštanje na slobodu, pošto je tada odslužio dve trećine kazne. Sada je konačno odužio svoj dug i slobodan je čovek – kaže naš sagovornik.

Advertisements

Inače, Tojaga je poslednje četiri godine boravio u poluzatvorenom delu “Zabele” i redovno je dobijao slobodne vikende, koje je koristio za druženje sa suprugom i decom.

– U početku je bio u strože čuvanom delu kazamata, ali je dobrim vladanjem stekao uslov za premeštaj u poluotvoreni deo, u kojem je imao slobodnije kretanje. Redovno je obavljao svoje zatvorske obaveze. Tako je neko vreme održavao vodu, kosio travu i slično – objašnjava naš sagovornik i dodaje da je Tojaga drugi pripadnik “Crvenih beretki”, koji je odslužio zatvorsku kaznu i našao se na slobodi.

 

KURIR.RS

Advertisements

error: