ŠOK ZA NAROD U KRAGUJEVCU! Porez bio 5,000 dinara sada je 44,000!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kragujevac – Pojedinim Kragujevčanima ovih dana pristižu poreska rešenja sa i do, kako kažu, tri puta većim iznosom od prošlogodišnjeg.

 

Naime, gradska vlast je donela odluku da stopa poreza na imovinu za fizička lica bude povećana za 50 odsto.

Građani se žale i da je primetan veliki broj tehničkih i materijalnih grešaka u rešenjima, piše Info.kg.

U Gradskoj poreskoj upravi kažu da je porez uvećan isključivo zbog povećanja poreske stope. Dodaju i da građani za eventualne greške u rešenjima mogu da napišu žalbu i prilože dokaz.

 

Odlukom gradske vlasti od 1. januara ove godine primenjuje se stopa poreza na imovinu fizičkih lica od 0,3 odsto, umesto prošlogodišnje, koja je iznosila 0,2. To zapravo znači da je stopa poreza na imovinu za fizička lica povećana za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Advertisements

Kragujevčanima ovih dana pristižu poreska rešenja, a pojedini građani se žale da su im iznosi na njima znatno veći. Nezadovoljstvo su iskazali na društvenim mrežama. U nastavku pročitaje neke od komentara, koje prenosimo verodostojno i u celosti.

 

“Kako 50 odsto ako je prošle godine meni bilo 8.000 a sada je 19.000?”, pita se jedan od Kragujevčana.

“Prošle godine porez nam je za kuću bio 5.000 a sada 44.000. Čak su nam i kvadraturu povećali. Jedan stan je 78 kvadrata, a oni su napisali 158 kvadrata”, navode drugi.

 

Info.Kg/Alo

Advertisements

error: