UHVAĆEN NA DELU! Siniša Mali potrošio 7,000 evra na izlet u Rim

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali živi na visokoj nozi – privatno putuje avionom u biznis klasi i odseda u raskošnim hotelima. Prošlonedeljno putovanje u Rim sa porodicom koštalo ga je najmanje 7.000 evra, a ovakav stil života teško da bi mogla da vodi osoba sa njegovim primanjima.

 

Piše: Dragana Pećo

Saradnik portala KRIK spazio je i uslikao prošle nedelje Sinišu Malog na letu iz Rima za Beograd u avionu „Air Serbia“. Bio je u društvu svoje devojke i troje dece, sedeli su u biznis klasi – najskupljim sedištima u avionu.

 

Mali je bio na produženom vikendu u Rimu i odseo je u luksuznom hotelu sa pet zvezdica, smeštenom u ulici popularnoj za šoping u srcu istorijskog centra grada, saznaje KRIK. Na osnovu cena avionskih karata za biznis klasu i smeštaja u hotelu, KRIK je izračunao da je Mali za ovo putovanje morao da izdvoji najmanje sedam mesečnih plata koje prima kao gradonačelnik Beograda.

 

Život na visokoj nozi

Novinari KRIK-a pozvali su nekoliko luksuznih hotela u italijanskoj prestonici. U jednom od njih, „Grand hotel plaza“, potvrdili su da je Mali sa porodicom odseo u tom hotelu. Kako su rekli novinarima, u hotelu su proveli pet noći u dve spojene „superior“ sobe.

 

Ovaj hotel nalazi se u restauriranoj zgradi izgrađenoj 1860. godine u istorijskom centru grada. „Svaki od apartmana se ponosi prostranom terasom sa spektakularnim pogledom na neke od glavnih znamenitosti u Rimu“, piše u opisu hotela na sajtu Booking.

Advertisements

 

Zaposleni u hotelu rekli su novinarima KRIK-a da je Mali platio smeštaj 2.933 evra. Ispričali su da je hotel plaćen krajem januara posredstvom turističke agencije „Big Blue“. U agenciji nisu želeli da novinarima KRIK-a potvrde da je Mali putovao posredstvom njih i kažu da li je, sem hotela, i avionske karte kupio u agenciji.

 

Novinari su potom ponovo pozvali „Big Blue“ kako bi se raspitali za cenu pet povratnih avionskih karata za tu destinaciju u biznis klasi. Zaposleni u agenciji su tada rekli da cena iznosi 2.750 evra.

Sajt avio-kompanije „Air Serbia“ pokazuje sličnu cenu – 2.915 evra za pet povratih karata od Beograda do Rima. Transfer sa rimskog aerodroma do hotela košta dodatnih 100 evra, prema sajtu „Grand hotel plaza“.

Ne računajući novac za šoping ili za posete turističkim destinacijama, njih petoro su tokom boravka samo na hranu mogli da potroše blizu 1.000 evra – prema sajtovima koji računaju neophodan budžet za putovanja. Ovo podiže iznos novca koji je Mali potrošio za i tokom privatnog odmora na najmanje 7.000 evra.

 

Mesečna plata gradonačelnika Beograda je 107.000 dinara (oko 907 evra). Njegova devojka zaposlena je u njegovom kabinetu, pa joj je plata verovatno niža.

 

IZVOR: KRIK.RS

Advertisements

error: