NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Čeličnom pesnicom ću uništiti kriminal!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar unutrašnjih poslova u Cauhenzeu učestvovao na konferenciji na temu balkanskih kartela i drugih kriminalnih grupa.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Austriji da kriminalne grupe na prostoru jugoistočne Evrope, prema procenama Ujedinjenih nacija, samo od narkotika zarade oko 1,5 milijardi dolara i da je zato neophodno da policija nastavi sa radom.

 

Stefanović je u Cauhenzeu, gde je učestvovao na konferenciji na temu balkanskih kartela i drugih kriminalnih grupa, istakao da je u borbi protiv krijumčarenja narkotika, ljudi, oružja i u odgovoru na pokušaje da se kroz aktivnosti organizovanog kriminala finansira potencijalni terorizam, od ključnog značaja međunarodna saradnja.

Advertisements

“Republika Srbija je spremna da sarađuje sa svim kolegama u regionu i svetu na suzbijanju svih oblika kriminala. Kroz različite operativne akcije prethodnih godina pokazali smo kako se uspešno, kroz razmenu informacija, može doći do nekog počinioca krivičnih dela, ali i koliko znači poverenje koje se vremenom gradi između policajaca i koliko ta razmena informacija može da utiče na brzinu i efikasnost akcija”, rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju.

 

On je na zajedničkoj konferenciji sa saveznim ministrom unutrašnjih poslova Austrije Herbertom Kikelom i direktorom Savezne kriminalističke policije te zemlje Francom Langom, istakao da je saradnja srpske i austrijske policije u prethodnim godinama bila veoma uspešna.

 

NOVOSTI

Advertisements

error: