OVO JE BROJ JEDAN! Automobil u kome niko nije poginuo već 16 godina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Volvo XC90 zvanično je najbezbedniji auto koji se prodaje u Velikoj Britaniji, s obzirom da od 2002, kada se pojavio na tržištu ove zemlje, u njemu nije smrtno stradala nijedna osoba u saobraćajnim nezgodama.

 

Najveći SUV švedskog proizvođača pojavio se na tržištu pre 16 godina, a druga generacija stigla je 2015. godinre. Od početka prodaje 2002. u Britaniji je kupcima isporučeno preko 50.000 primeraka modela Volvo XC90.

Prema rezultatima ispitivanja koje je objavila laboratorija Thatcham Research, to je najbezbedniji automobil koji su da sada testirali, piše britanski Telegraf.

 

Navodi se da je jedan od razloga za tako dobar skor na polju bezbednosti – 16 godina bez poginilih osoba u XC90 – rano uvođenje elektronskih sistema asistencije, među kojima je i automatsko kočenje u slučaju opsanosti od sudara.

 

Thatcham Research ističe da je sada ovaj sistem standardni deo opreme na mnogim novim modelima automobila koje testiraju.

Advertisements

U toj laboratoriji smatraju ovu tehnologiju najvažnijom inovacijom kada je reč o bezbednosti u vožnji još od uvođenja sigurnosnih pojaseva.

Podatak da je Volvo XC90 proglašen za najbezbedniji model na Ostrvu ne čudi, s obzirom da automobili švedskog proizvođača već decenijama imaju reputaciju izuzuzetno bezbednih vozila. Volvo je još 2008. postavio sebi cilj da, počevši od 2020. godine, nijedna osoba na svetu više ne pogine u nekom od modela ove marke.

 

AUTOMOBILI

Advertisements

error: