SRAMOTA! Inspektori uhapsili svog kolegu koji je reketirao ljude po Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Tomislav Spasić, njegov kolega Dejan Inić i Miroljub Stojadinović optuženi su da su napravili lažne izveštaje BIA kojima su pokušali da ucene Bobana Mitevskog i uzmu mu velike pare.

 

U Osnovnom sudu u Kragujevcu počelo je suđenje ekonomskom tehničaru Miroljubu Stojadinoviću (45), inspektoru UKP Tomislavu Spasiću (44) i policajcu Dejanu Iniću (46).

Njih trojica su optuženi zbog zloupotrebe položaja i pokušaja prevare Bobana Mitevskog, vlasnika kompanije „Alurol“ iz Batočine, za 500.000 evra.

Advertisements

 

Kurir otkriva sve detalje ove filmske priče, koja se dogodila u aprilu i maju 2015. i koja se sada prvi put pojavljuje u javnosti. Kako se navodi u optužnici, okrivljeni su smislili plan da prevare Mitevskog tako što su mu ispričali da je u problemu zbog istrage BIA i da će mu biti oduzeta sva imovina, pa su mu ponudili „pomoć“, ali za novčanu kompenzaciju. Oni su napravili lažne izveštaje BIA i ubedili biznismena da je njegova najbliža saradnica M. K., koja jedina ima pečat preduzeća, operativac BIA i da je iznela dokumentaciju iz preduzeća koja ga kompromituje.

 

– Mitevskom je ponuđeno da zaustave navodnu istragu BIA, a zauzvrat su tražili od njega da prepiše benzinsku pumpu u Avalskoj ulici u Kragujevcu. Pošto je pumpa bila pod hipotekom, vlasnik kompanije ponudio je dva apartmana na Zlatiboru u vrednosti oko 150.000 evra. Međutim, apartmani u sivoj fazi nisu se svideli okrivljenima, pa je Stojadinović na sledećem sastanku od Mitevskog tražio 500.000 evra ili 60 miliona dinara da se „istraga“ zaustavi – navodi se, između ostalog, u optužnici.

 

KURIR.RS

Advertisements

error: