SRPSKA BRUKA PUKLA USRED PARIZA: Umalo tuča u srpskom kulturnom centru

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U sredu je sve kulminiralo kad je direktor prevrnuo radni sto jednog od njih.

 

BEOGRAD – Višemesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu Radoslava Pavlovića i našeg ambasadora u Francuskoj Rajka Ristića, pre dva dana umalo je kulminirala tučom između Pavlovića i dvojice radnika angažovanih po ugovoru u Centru, pišu Večernje novosti.

 

Ambasador Rajko Ristić

Pavlović je, prema pisanju lista, sam hteo da bira svoje saradnike i upozoravao da sa ovom dvojicom “ugovoraca” ne može da podiže ugled Srbije u Parizu navodeći da ga opstruišu, sabotiraju, špijuniraju, šalju anonimna pisma, peticije, kvare opremu, tajno snimaju i fotografišu.

Advertisements

 

Zbog toga je, kako se navodi, zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da odluči da li ima njihovu podršku i poverenje ili da bude povučen s mesta direktora Kulturnog centra, ministra savetnika.

Konflikt je, kako se navodi, započeo pre nekoliko meseci kad je Pavlović preuzeo funkciju direktora. On nije želeo da se dvojici službenika produži godišnji ugovor jer, po njegovoj oceni, ne rade dobro, ali je to, ipak, učinjeno.

 

U sredu je sve kulminiralo kad je direktor prevrnuo radni sto jednog od njih.

 

KURIR

Advertisements

error: