TUGA! Poginuli srpski pilot živeo kao podstanar jedva preživljavao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prijatelji i komšije stradalog majora pilota Roberta Kalocija, koji je poginuo u padu aviona Vojske Srbije u Kovačici, sa velikom tugom su za “Blic” govorili o tome kako su izgubili velikog čoveka i prijatelja.

 

– Bio je vredan čovek, vrlo predan poslu, čovek kakav se retko sreće. Žena mu je domaćica a poslednjih 25 godina živeli su ovde u Kovinu kao podstanari. Njemu je do penzije ostalo još samo dve godine i tri meseca – priča jedan od prijatelja Kalocija.

 

Kaloci je iz Sombora, ali je sa porodicom živeo u Kovinu. Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i sina Marka (25).

U Somboru i danas živi Kalocijeva majka, dok mu je otac preminuo posle šest godina i njemu ostavio automobil “astru” koji je pilot vozio.

Advertisements

 

– Koga god da pitate, svi će vam o njemu reći samo najlepše. Bio je strastveni pecaroš, mi smo ga svi zvali „Džo pilot“ – kroz blagi osmeh pun tuge ispričao nam je prijatelj pilota.

Pilot Robert Kaloci iz Kovina poginuo je danas u padu aviona Vojske Srbije kod Kovačice. Njegov kolega major Aleksandar Matić je u teškom stanju ali nije životno ugrožen.

 

Major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra a bio je jedan od najobučenijih pilota u Vojsci Srbije.

 

BLIC.RS

Advertisements

error: