POVRATAK NA STARO! Đoković zove nazad trenera Marijana Vajdu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pozvao je Marijana Vajdu da mu ponovo bude trener, saznaje Informer.

 

Slovak je spreman da prihvati, ali samo ako Novak pristane da batali Pepea Imaza, reiki učitelje i ostale neobične saradnike!

 

Vajda je bio uz Đokovića od juna 2006. do maja 2017. Tada su okončali saradnju zbog, kako je rečeno, zasićenja. Novak je upravo sa slovačkim trenerom postigao najveće uspehe. Vajda je ostao uz Noleta i kada je 2013. za glavnog trenera doveden Boris Beker.

 

Uvideo grešku

Posle saradnje sa Vajdom, Novak je angažovao Andrea Agasija sa kojim je za 10 meseci osvojio samo jednu titulu. Svaki od prethodnih 67 trofeja Đoković je osvojio sa Vajdom u timu.

Advertisements

 

– Novak je shvatio da je pogrešio kada je odlučio da otpusti ceo tim s kojim je sarađivao deceniju. Osim Vajde, otišli su i fizioterapeut Miljan Amanović, kao i kondicioni trener Gebhard Fil Grič. Pošto je shvatio da je pogrešio, Đoković je ponovo zvao Vajdu, koji je ovog puta postavio svoje uslove – rekao je naš izvor, i dodao:

– Vajda je, između ostalog, tražio da se Đoković posveti tenisu na konvencionalan način, a da duhovne savetnike poput Pepea Imaza i reiki učitelja Žarka Ilića ostavi po strani. Ukoliko Novak to ne prihvati, Marjan se neće vraćati na mesto glavnog trenera.

 

Slovak nikada javno nije rekao ružnu reč protiv Imaza, ali uticaj španskog gurua na Novaka je s godinama bio sve veći, što se jasno vidi kroz Đokovićeve izjave o duhovnosti i lepoti života mimo sporta. Nemac Beker je svojevremeno izjavio kako Novaku tenis više nije primat nego porodica, a to da malo trenira je jednom prilikom provukao i Vajda.

 

INFORMER.RS

Advertisements

error: