DAČIĆ: Majka mi je smućkala melem! Mogu da jedem koze po Africi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Potpredsednik Vlade, posle stomačnih problema koje je imao u Africi zbog lokalnog specijaliteta Burkine Faso, više na put ne kreće bez narodnog leka.

 

Pošto mu je nedavno preseo kozji gulaš u dalekoj Africi, šef srpske diplomatije Ivica Dačić odlučio je da posluša svoju mamu i na put više ne ide bez njenog specijalnog melema, otkriva Kurir.

Drama u kojoj je Dačiću tokom afričke turneje pozlilo, najverovatnije zbog gustiranja lokalnog specijaliteta, najviše je zabrinula njegovu majku Jelisavetu. Dačić nam je ispričao da ga je mama Jela, kako je zovu u familiji, pozvala telefonom čim je saznala za peh svog sina.

 

– Odmah me je nazvala da pita kako sam. Mnogo se nasekirala i zabrinula. Takva je moja majka, uvek brižna. Napravila mi je i neki narodni lek, i to me je sačekalo kad sam se vratio u Srbiju. Nije se smirila dok joj nisam obećao da ću da ga nosim svuda sa sobom. I, evo, sad ga nosim gde god da otputujem – kaže Dačić.

Advertisements

 

Recept

On za naš list otkriva samo deo recepta koji je majka Jelisaveta primenila u spravljanju ovog melema.

– Nisam ni sam siguran šta je stavila. Znam da je na bazi kumisa, koji je dobar za želudac. Ima i meda, sve su prirodni sastojci. Nije ni važno, nije lošeg ukusa, pa ću ga koristiti, kao što sam mojoj Jeli obećao. Sad mogu da jedem i kozji gulaš po Africi – ispričao nam je Dačić.

 

Kao što je Kurir pisao, šef srpske diplomatije doživeo je neprijatnost krajem meseca, kada je bio na službenom putovanju u Africi. Njemu je iznenada pozlilo i morao je da zatraži lekarsku pomoć. Završio je na infuziji i brzo se oporavio, a uzrok ovog kolapsa organizma, kako pretpostavljaju lekari, najverovatnije je bila hrana koju je konzumirao tokom posete Burkini Faso. Ispostavilo se da je, prema saznanjima Kurira, Dačiću teško pao kozji gulaš, kojim su domaćini hteli da ga impresioniraju.

 

KURIR.RS

Advertisements

error: