NAJNOVIJA VEST! Marko Đurić ide sutra ponovo na Kosovo

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće sutra, 7. aprila, ponoćnoj Vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska.

 

Da će Đurić boraviti na KiM i prisustvovati liturgiji u manastiru Banjska saopštila je Kancelarija za KiM, a vest je potvrđena i u Prištini.

Naime, da će Đurić sutra biti na KiM saopštilo je i kosovsko ministarstvo poljnih poslova, a tom mediju potvrdio i savetnik ministra spoljnih poslova, Jetlir Ziberaj.

 

Đurićev odlazak na Kosovo i Metohiju dolazi svega dve sedmice nakon njegovog hapšenja, 26. marta, od kojeg je Priština načinila politički spektakl, a pokušala da ga objasni navodnim nepoštovanjem procedure vezane za posete, te uskraćivanjem dozvole Đuriću, iako, po toj proceduri, on nije dužan da traži dozvolu, već samo da blagovremeno obavesti o poseti.

Advertisements

 

Ziberaj i sada za Gazetu ekspres kaže da je taj resor “odobrio” Đuriću posetu.

“Da, zahtev za posetu je odobren u duhu mira i razumevanja povodom pravoslavnog uskrsnog praznika”, rekao je Ziberaj za Expres.

Dodao je da Đurić, kao I svi drugi vernici, ima pravo da se moli u bilo kojoj crkvi u kojoj želi.

“Pravila će se pridržavati, jer se suočava sa novom realnošću na Kosovu i sa tom realnošću su upoznati svi srpski državni zvaničnici”, naveo je on za Expres.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Advertisements

error: