UŽAS NA KALEMEGDANU! Migranti iz Sirije gađaju flašama prolaznike!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograđani imali nekoliko neprijatnih situacija sa azilantima u Kalemegdanskom parku. Sa bedema kod Vojnog muzeja navodno bacali flaše na prolaznike. Mora da je flaša slučajno pala, kažu iz “Beogradske tvrđave”.

 

REDOVNI posetioci Kalemegdana poslednjih nekoliko dana nižu priče o neprijatnostima sa migrantima, koji na tvrđavi pronalaze utočište. Od kada je granulo sunce, čini se i da njih ima sve više, a to ne bi bio nikakav problem da se nisu osilili i počeli da nasrću na Beograđane. Gađanje otpacima sa bedema kraj Vojnog muzeja samo je primer onoga sa čime se šetači suočavaju.

 

Prema rečima Dragane M., koja stanuje nedaleko od ovog gradskog parka, situacija postaje neprijatna.

 

– Šetam psa dva puta dnevno Kalemegdanom i lično sam prisustvovala sceni bacanja flaša na prolaznike sa zidina – priča zabrinuta sagovornica. – Reč je o grupi od oko petoro, šestoro mlađih azilanata. Oni su tu bili i zimus, međutim, nikoga nisu dirali. Sada mi već nije svejedno kada prolazim ovuda.

Advertisements

 

Kako tvrdi naša sagovornica, migranti su napadali starije osobe, a navodno, na meti bahatih mladića nekoliko puta našle su se i devojke.

 

– Čula sam da spavaju u rupama koje se nalaze u bedemu. Obezbeđenje tvrđave, nažalost, čine stariji muškarci, koji se ne usuđuju da reaguju žustrije. Opominju ih, ali ne vredi – priča Dragana.

Navode sagovornice “Novosti” oštro su demantovali iz JP “Beogradska tvrđava”:

– Reč je o dezinformaciji! Naše obezbeđenje je stalno na terenu i sigurno ne bi dopustili takvo ponašanje. Gađanje flašama se nije dogodilo, a ako je neko njome pogođen, mora da je ona slučajno pala.

 

Ni Komesarijat za izbeglice nije upoznat sa novonastalom situacijom. Kako su nam kazali, glavno stecište migranata je u parku kod glavne autobuske stanice, te o njihovom boravku na Kalemegdanu nemaju zasada nikakve informacije.

 

NOVOSTI.RS

Advertisements

error: