MINISTARSTVO ODBRANE: Vulin ne nosi uniformu, već zaštitno-tehničku odeću

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar odbrane Aleksandar Vulin često nosi crnu uniformu što, prema tvrdnjama Vojnog sindikata, predstavlja povredu zakona. U Ministarstvu odbrane kažu za Insajder da nije u pitanju vojna uniforma, već zaštitno-tehnička odeća i da se njeno nošenje ne protivi zakonu.

 

Vojni sindikat tvrdi da ministar obrane noseći crnu uniformu, uporno krši Zakon o Vojsci, ali i Pravilnik o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije.

Sindikat je nedavno uputio otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu navodeći da je crna uniforma koju nosi “nepoznate namene i porekla, koju ne prepoznaju propisi Vojske Srbije, niti zakoni ove zemlje“, podseća Insajder.

Advertisements

 

Prema Zakonu, osim pripadnika Vojske, uniforme mogu da nose ministar i predsednik prilikom poseta jedinicama ili vojnih vežbi, ali kako u Sindikatu tvrde, to ni u jednom slučaju nije sasvim crna uniforma kakvu Vulin nosi.

 

Ministarstvo odbrane u odgovorima Insajderu navodi da nije u pitanju vojna uniforma, već zaštitno-tehnička odeća, te stoga nema ni govora o kršenju zakona.

“Identičnu radno-zaštitnu opremu nose državni sekretari i pomoćnici ministra odbrane, što je u skladu sa Pravilnikom o opštim logističkim potrebama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije”, navode u Ministarstvu i ističu da su takvu uniformu nosili i prethodni ministri: Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić i Zoran Đorđević, kao i državni sekretari i pomoćnici ministra.”

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: