SRBIN NE MOŽE BITI ATEISTA: Izjava patrijarha Pavla pogodila je nevernički deo Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Obožavan među Srbima, zbog svog skromnog, a uzvišenog načina života, jedan je od omiljenih patrijarha ikada u Srbiji, ali neke njegove izjave nailazile su na burne reakcije.

 

“Biti Srbin znači biti obavezno pravoslavac… Srbin ne može biti ateista… Srbin nekršten ne biva”.

 

Obožavan među Srbima, zbog svog skromnog, a uzvišenog načina života, jedan je od omiljenih patrijarha ikada u Srbiji, ali neke njegove izjave nailazile su na reakcije u onom delu stanovništva, koje nije naklonjeno veri.

 

– Ateista sam, ali to ne znači da nisam Srbin. Ponosim se time što sam Srbin, što pripadam srpskoj naciji, ali mi je jasno da se kroz “srpstvo” i “srbendovanje” uvek provlači crkva. I to je u redu. Samo ima i Srba ateista, verovali ili ne. Ili možda nismo Srbi? Ali šta smo onda? – pita se jedan Beograđanin.

Advertisements

 

A sličnog su stava i iz Udruženja ateista Srbije.

– Gojko Stojčević je izjavio mnoge veoma grozne i nehumane stvari, kao i tu pomenutu potpuno besmislenu tvrdnju o vezi između nacionalne pripadnosti i religijskih sujeverja. Ta izjava je samo još jedna u nizu laži koje služe za plašenje lakovernog naroda – kaže Predrag Stojadinović, potpredsednik udruženja “Ateisti Srbije”.

 

Da li postoje Srbi koji su katolici, muslimani ili budisti? Da li je možda nemoguće dobiti potvrdu o državljanstvu bez priložene pravoslavne krštenice – pita se on.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: