VUČIĆ: Moj sin mi je rekao da napustimo pregovore sa EU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ulazak u EU ne zavisi samo od Srbije i da su iz EU tražili institucije koje mnogi nemaju, poput zaštitnika građana.

 

Vučić je u intervjuu za „Sputnjik“, odgovarajući na pitanje kako ocenjuje istraživanja da su mladi u Srbiji protiv EU, kazao da je to „jasan trend“ i da ga to „ne iznenađuje“.

„Srbija želi u EU kao što nećemo da uvodimo sankcije Rusiji i da im zabadamo nož u leđa. Moj sin Danilo mi kaže ‘ajde ti i tvoja EU’. Ja mu kažem da sačeka 15 godina pa će razumeti ovu politiku kao što razume i odnos prema Rusiji. Ulazak u EU više ne zavisi samo od nas. Samo jedan manji deo. Nama su tražili da imamo zaštitnika građana, a mnogi u EU ga nemaju, iako su znali da je na toj funkciji u Srbiji politička ličnost“, rekao je Vučić.

 

On je naveo da „mnoge članice EU ne priznaju nacionalne manjine“.

„A nama zameraju odnos prema manjinama… Zameraju na medijskoj situaciji. Pa u kojoj zemlji ima da svakog dana mediji vode kampanju protiv predsednika“, kazao je Vučić.

Predsednik je izjavio da od kada je preuzeo funkciju šefa države ima mnogo manje dnevnih problema i da mu ta pozicija omogućava da se bavi strateškim i suštinskim pitanjima za budućnost države Srbije.

 

Vučić je to kazao u intervjuu za „Sputnjik“, upitan šta se u njegovom životu promenilo od kada je predsednik Srbije.

Advertisements

 

„Evo, nedelja je, a mi radimo… Imam mnogo manje dnevnih problema i sastanaka koji ste tiču štrajkova, raznoraznih zahteva. Ova pozicija omogućava da se bavim strateškim i suštinskim pitanjima za budućnost države Srbije. Nažalost, i dalje, zbog različitih zahteva i činjenice da sam predsednik najveće stranke, ljudi svakodnevno dolaze, pa neke možete da odbijete, a neke ne“, kazao je on.

 

Na pitanje da li to znači da će ga biti manje u javnosti, Vučić je odgovorio da „da ne misli da se rivalima dodvorava pričama da će manje da radi, praktično, da će biti lenj da bi oni bili srećni“.

„Radiću marljivo, biću vredan, obavljaću teške poslove, donosiću odgovorne odluke i moraće na drugačiji način da me pobede. Ne mogu se uzdati u moju lenjost ili neaktivnost“, rekao je srpski predsednik.

 

Na konstataciju „Sputnjika“ da ga niko ne kritikuje zato što je vredan, Vučić je podsetio na kritike vezane za Briselski sporazum.

 

„A danas mi tražimo da bude sproveden, a ne sprovodi ga albanska strana. Bio sam najžešće kritikovan zbog Zakona o radu i mera fiskalne konsolidacije, a to nas je dovelo do najvećih uspeha u prošloj i ovoj godini. Samo četiri zemlje EU imaju bolji odnos prihoda i rashoda u budžetu nego što je u Srbiji. Javne finansije su pod kontrolom, ali su bile neophodne teške mere i teške odluke“, rekao je Vučić.

 

TANJUG.RS

Advertisements

error: